Μπιφτέκια στο φούρνο με συνταγή της γιαγιάς!

Γράφει η Πέννυ Αδάμου.

Περνάω φάση δίαιτας που δεν αντέχω καθόλου. Έτσι για να το κάνω καλύτερο, αποφάσισα να βρω ωραίες συνταγές, νόστιμες, που θα με κάνουν να απολαμβάνω τα γεύματά μου.

Τα μπιφτεκάκια είναι πάντα μέρος μιας δίαιτας, αφού σε χορταίνουν και δε σε παχαίνουν. Παίρνεις την απαραίτητη πρωτεΐνη, χωρίς να παίρνεις λίπος.

Πώς τα φτιάχνουμε λαχταριστά, σαν της γιαγιάς μας;

Υλικά:


800 γρ. κιμά ανάμεικτο
2 αυγα μικρά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο ή λιωμένο στο μούλτι
την ψυχα από 3 φέτες ψωμί μπαγιάτικο
λίγο φρυγανιά τριμμένη (1 κουταλιά περίπου του γλυκου)
1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας  δυόσμο
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
λίγο ελαιόλαδο
1 κουταλιά του γλυκου ρίγανη
πιπέρι
αλάτι

Εκτέλεση:

Ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά μαζί, σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και άφησα 1 ωρα στη συντήρηση. Όσο περισσότερο αφήσουμε τον κιμά τόσο περισσότερο θα αναδυθούν τα αρώματα. Επίσης όσο καλύτερα ζυμώσουμε τα μπιφτέκια, τόσο πιο αφράτα θα βγουν.

Σωτάρουμε  ένα κρεμμύδι μέσα σε ελαιόλαδο, και μόλις πάρει χρώμα, σωτάρουμε και τις πατάτες ελάχιστα.  Βάζουμε στο ταψάκι  τις πατάτες, τη σάλτσα ντομάτας, τον κύβο λαχανικών, τους κόκκους πιπεριού, το αλάτι, και τέλος τα μπιφτέκια με το νεράκι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμούς στις αντιστάσεις.

Στα 20 λεπτά ανοίγουμε τον φούρνο και προσθέτουμε τα μπιφτέκια. Μετά από ένα τέταρτο γυρνάμε τα μπιφτέκια. Αν χρειαστεί σκεπάζουμε το ταψί και με λαδόκολλα, και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν ακόμη περίπου 20 λεπτά.

Είστε έτοιμες!

 

You May Also Like