Μυστικά και συμβουλές για να διατηρείτε τα λευκά σας αθλητικά πάντα καθαρά και λαμπερά

Η σχέση που έχουμε με τα λευκά αθλητικά μας παπούτσια μπορεί να χαρακτηριστεί σαν μια σχέση πάθους και μίσους. Αγαπάμε να τα φοράμε γιατί μας χαρίζουν εντυπωσιακές εμφανίσεις αλλά μετά από λίγες χρήσεις η εικόνα τους δεν είναι όπως πρώτα. Το αδύνατο σημείο τους είναι η καθαριότητά τους, καθώς για να δείχνουν κομψά θα πρέπει να είναι περιποιημένα, κάτι που είναι δύσκολο μιας και λερώνονται πολύ εύκολα λόγω του χρώματός τους. Σήμερα λοιπόν θα μιλήσουμε για την σωστή περιποίηση των λευκών αθλητικών ώστε να φαίνονται κάθε φορά σαν καινούργια.

111

Αρχικά, για να μπορέσετε να επιμηκύνετε τον χρόνο ζωής τους θα πρέπει να τα αποθηκεύετε σε έναν εσωτερικό χώρο που δεν θα έχει ζέστη και σκόνη ώστε να μην είναι εκτεθειμένα. Ένας τέτοιος χώρος είναι και το κουτί τους όπου μπορούν να είναι απόλυτα προστατευμένα. Ξεχάστε το πλυντήριο καθώς ακόμα και το πρόγραμμα για τα ευαίσθητα ρούχα μπορεί να τα φθείρει. Αν και κουραστικός, ο πιο κατάλληλος τρόπος για να καθαρίζετε τα λευκά αθλητικά σας είναι με τα χέρια ή και σε λεκάνη με νερό. Το ίδιο ισχύει και για το καθάρισμα των κορδονιών. Το να φοράτε κάλτσες με τα λευκά σας αθλητικά είναι απαραίτητο για να τα προφυλάσσετε από την εσωτερική τους φθορά. Για τους επίμονους λεκέδες χρησιμοποιήστε μια οδοντόβουρτσα την οποία θα βουτήξετε ζεστό νερό, με σαπούνι για ευαίσθητα ρούχα και τρίψτε απαλά τις προβληματικές περιοχές.

222

Ο απόλυτος οδηγός για την περιποίηση των λευκών σας αθλητικών παπουτσιών είναι εδώ λοιπόν. Και επειδή τα λευκά σας αθλητικά αποτελούν μια must επιλογή για την άνοιξη σίγουρα θα χρειαστεί να τα φροντίσετε σωστά. Τώρα ξέρετε τους τρόπους για να φροντίσετε για την τέλεια καθαριότητα τους.

Ευθαλία Χρήστου

You May Also Like