Να έχετε μια χαρούμενη Κυριακή!

Αγάπες μου τι κάνετε; Ετοιμάζεστε για βόλτα και καφέ; Έχει μια υπέροχη ηλιόλουστη μέρα σήμερα και η Χαλκίδα μας προσφέρεται για έξοδο! Επικοινωνώ και με πολλές φίλες από άλλες πόλεις της Ελλάδας.. αλλά και με Ελληνίδες που ζουν στο εξωτερικό.. και θέλω να σας στείλω όλες πολλά φιλιά! Αν και αυτό το άρθρο του ΣΚ θέλω να σας στέλνω μόνο όμορφα και αισιόδοξα μηνύματα.. σήμερα λόγω της ημέρας πρέπει να γράψω μερικές αλήθειες για εμάς τις γυναίκες..

Η 11η Οκτωβρίου είναι η διεθνής ημέρα κοριτσιού. Έχοντας κι εγώ μια μικρούλα το θέμα με προβληματίζει και με επηρεάζει συναισθηματικά.. όπως πιστεύω και όλες εσάς που είσαστε μανούλες. Δυστυχώς παρ’ ότι βρισκόμαστε στο 2020 και παρ’ ότι αντιμετωπίζουμε πανδημίες λόγω των επιπολαιοτήτων μας.. τα δικαιώματα και η συμπεριφορά απέναντι στα κορίτσια.. σε ορισμένα μέρη ακόμα είναι πρωτόγονα..

Αντιγράφω λοιπόν από το «σαν σήμερα» κάποια πράγματα που μας καλούν να φωνάξουμε όλες δυνατά στο πλευρό αυτών των κοριτσιών. Το πρόβλημα μεγαλώνει με τον κορωνοϊό.. και γι αυτό δεν πρέπει να μένουμε απαθείς και αμέτοχες.. Παρακαλώ διαβάστε τα στατιστικά στοιχεία:

Σε όλο τον κόσμο, σχεδόν 1 στα 4 κορίτσια ηλικίας 15-19 ετών δεν απασχολούνται ούτε στην εκπαίδευση ή την κατάρτιση σε σύγκριση με το 1 στα 10 αγόρια της ίδιας ηλικίας. Μέχρι το 2021, περίπου 435 εκατομμύρια γυναίκες και κορίτσια θα ζουν με λιγότερα από 1,90 δολάρια την ημέρα, συμπεριλαμβανομένων 47 εκατομμυρίων που ωθούνται στη φτώχεια ως αποτέλεσμα του COVID-19.

1 στις 3 γυναίκες παγκοσμίως έχουν υποστεί σωματική ή σεξουαλική βία. Τα επικαιροποιημένα δεδομένα δείχνουν ότι από το ξέσπασμα του COVID-19, η βία κατά των γυναικών και των κοριτσιών και ιδιαίτερα η ενδοοικογενειακή βία έχει αυξηθεί σημαντικά.

Τουλάχιστον το 60% των χωρών εξακολουθεί να θέτει εμπόδια στα δικαιώματα των θυγατέρων να κληρονομούν γη και άλλα περιουσιακά στοιχεία είτε με νόμο είτε στην πράξη.

Αγάπες τα στοιχεία τα είδατε.. Πάντα να παλεύουμε για το χαμόγελο των κοριτσιών.. και για όλων των παιδιών του κόσμου φυσικά!

Φωτογραφίες: Kiana Bosman και Lona στο Unsplash

Ελένη ♥♥

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *