Να έχετε μια ευλογημένη Κυριακή!

Γράφει η Ελένη Φούρλη.

Κυριακή των Βαΐων.. μια γιορτή της Ορθοδοξίας σε ανάμνηση της θριαμβευτικής εισόδου του Χριστού στα Ιεροσόλυμα. Στην Ελλάδα όλοι οι ναοί στολίζονται με κλαδιά από βάγια.. από φοίνικες δηλαδή ή από άλλα νικητήρια φυτά όπως δάφνη, ιτιά, μυρτιά και ελιά. Μετά τη λειτουργία μοιράζονται στους πιστούς και κρατιούνται στα σπίτια ως φυλακτό. Αν και είναι ακόμα Σαρακοστή.. την Κυριακή των Βαϊων η εκκλησία επιτρέπει το ψάρι. Γι αυτό και ένας στοίχος που τραγουδούν τα παιδιά λέει: “Βάγια, Βάγια των βαγιών, τρώνε ψάρι και κολιό, κι ως την άλλη Κυριακή με το κόκκινο αυγό!

Θα κάνουμε και φέτος το Πάσχα κάτω από τις περίεργες συνθήκες που μας επιφύλαξε ο κορωνοϊός.. Ωστόσο θα είμαστε αγαπημένοι.. θα έρθουμε πιο κοντά στους δικούς μας ανθρώπους και στο πνευματικό νόημα των γιορτών. Όσον αφορά στην αγορά.. τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά με διευρυμένο ωράριο.. άρα κι εμένα θα με βρίσκετε περισσότερες ώρες στο showroom του Eleni Fourli Myshop! Θα σας έχω υπέροχα ρούχα για όλες τις περιστάσεις.. ιδίως για την ερχόμενη Κυριακή όπου θα μαζευτούμε σε οικογενειακά τραπέζια! Γι αυτό μη χάνετε τα βίντεο που θα ανεβάσω από σήμερα και μέσα στη Μ. Βδομάδα.

Αγάπες να περάσετε όμορφα και να νιώσετε βαθιά τα νοήματα των ημερών που ανάμεσά τους είναι η συγχώρεση, η ταπεινότητα και δυνατή πίστη..

Cover photo: Brady Leavell (Unsplash)

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *