Μια χρονιά φεύγει … μια άλλη ξεκινά… μια πόρτα κλείνει, αλλά να έχουμε πάντα στο μυαλό μας πως μια άλλη ανοίγει! Έτσι γίνεται πάντα… αυτή είναι η μοίρα κάθε τέλους… μια νέα αρχή! Η ελπίδα πρέπει να φωλιάσει στις καρδιές μας και να πιστεύουμε ότι το νέο θα είναι σίγουρα καλύτερο και πιο όμορφο !!!
Ας κάνουμε λοιπόν τον απολογισμό της χρονιάς! Ας ρωτήσουμε τον εαυτό μας κάποια πράγματα που δεν τολμούμε ή δεν βρίσκουμε χρόνο να το κάνουμε!
Ήταν μια καλή χρονιά;
Είχα αγάπη στη ζωή μου;
Έδωσα όση αγάπη μπορούσα;
Έκανα έστω και ένα όνειρό μου πραγματικότητα;
Πέτυχα έστω και έναν μικρό στόχο μου;
Έχω την υγεία μου;
Είναι καλά όσοι αγαπώ;
Γέλασα με τη ψυχή μου;
Φρόντισα τον εαυτό μου;
Ελπίζω η απάντηση στα παραπάνω ερωτήματα να είναι πάντα ή τουλάχιστον τις περισσότερες φορές «ΝΑΙ». Αν λοιπόν απαντήσατε «ΝΑΙ» σίγουρα είχατε μια καλή χρονιά! Να είστε πάντα καλά και να χαμογελάτε και να μην ξεχνάτε να αγαπάτε όσο πιο πολύ μπορείτε! Αυτή είναι η πραγματική λύση για όλες τις νέες πόρτες που θα ανοίξετε το νέο έτος!
Να έχουμε μια ευλογημένη χρονιά!
Σταυρούλα Λουκά