Ο δικός μας ταλαντούχος «Συλλέκτης»

Είναι  νέος, είναι όμορφος και τρομερά ταλαντούχος. Μια ματιά στο βιογραφικό του αρκεί για να μας εντυπωσιάσει. Ο λόγος για τον δικό μας Αργύρη Αγγέλου.

Συναντηθήκαμε στο θέατρο και κατάφερα να κλέψω λίγο από τον πολύτιμο χρόνο του για να τον ρωτήσω κάποια πράγματα.

Αργύρη τι όμορφα είναι που σε έχουμε εδώ και μάλιστα όχι για μια αλλά για δεκαπέντε παραστάσεις..

Είμαι και εγώ πολύ χαρούμενος για αυτήν την δουλειά και θέλω να τονίσω πως έχει γίνει ειδικά για την Χαλκίδα. Ένας πολύ σημαντικός για εμένα άνθρωπος ο Γιάννης Κατσάνος με ρώτησε πριν λίγο καιρό αν θα ξαναγυρνούσα στην Χαλκίδα για να παρουσιάσω κάτι και η απάντηση μου ήταν « Το ρωτάς; Φυσικά!!». Έτσι λοιπόν θα είμαστε στην Χαλκίδα για τρείς εβδομάδες  όπου θα έχουμε συνολικά δεκαπέντε παραστάσεις. Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό.

Έχεις γεννηθεί και μεγαλώσει εδώ στην Χαλκίδα, θέλεις να μου πεις λίγα λόγια για τα πρώτα σου βήματα στον χώρο της υποκριτικής;

Λοιπόν, τελειώνοντας το Λύκειο έδωσα εξετάσεις στην δραματική σχολή όπου δυστυχώς δεν κατάφερα να μπω. Ο πατέρας μου θυμάμαι μου πρότεινε να ασχοληθώ με την οικογενειακή μας επιχείρηση, έτσι λοιπόν επιστρέφω απογοητευμένος στην Χαλκίδα.. Ένιωθα πως είχα αποτύχει όταν για καλή μου τύχη μαθαίνω πως γινόταν μια οντισιόν για την θεατρική παράσταση «Γουρουνάκια κουμπαράδες» σε σκηνοθεσία του Γιάννη Κατσάνου. Πήγα στην οντισιόν και πήρα τον ρόλο. Τον επόμενο Σεπτέμβρη ήμουν φοιτητής της δραματικής σχολής Αθηνών. Σε  αυτό το σημείο θέλω να πω πως για εμένα ο Γιάννης ήταν ένα στήριγμα. Ήταν ο άνθρωπος που μου έδωσε να καταλάβω πως αποτυχημένος δεν είναι εκείνος που δεν τα καταφέρνει με την πρώτη φορά αλλά εκείνος που σταματά στην πρώτη αποτυχία και δεν επιμένει.

000011

Στον «Συλλέκτη» ερμηνεύεις τον ρόλο του Γκλέγκ ενός εμμονικού και σχεδόν αμόρφωτου άνδρα που είχε μια δύσκολη ζωή. Ήταν ο ρόλος αυτός μια πρόκληση για εσένα; Τι δυσκολίες αντιμετώπισες στην ερμηνεία σου ως Γκλέγκ;

Αυτός ο ρόλος δεν ήταν μόνο πρόκληση για εμένα αλλά και μια εσωτερική ανάγκη. Θα ήταν πολύ ωραία να επιλέξω μια κωμωδία με ένα απλό σκηνικό και έξυπνες ατάκες, τα οποία μεταξύ μας δεν είναι καθόλου εύκολα, αλλά ήθελα να δοκιμάσω τον εαυτό μου και σε κάτι πιο βαθύ. Όσον αφορά τις δυσκολίες που αντιμετώπισα ήταν κυρίως να προσωπικές. Ήταν οι δικές μου ανασφάλειες που έπρεπε να διαχειριστώ και όχι τόσο ο χαρακτήρας ως έχει.

Πως είναι η συνεργασία σου με την «Μιράντα», την επίσης δική μας Ιωάννα Πηλιχού;

Τι να πω για αυτήν την συνεργασία. Πραγματικά περνάμε υπέροχα, εξάλλου με την Ιωάννα είχαμε συνεργαστεί και παλαιότερα στην «Άννυ» πριν πέντε χρόνια. Είναι ένα πλάσμα εξαιρετικά ταλαντούχο και η συνεργασία μου μαζί της ήταν και τότε όπως και τώρα άψογη. Είναι καταπληκτική και το δόσιμο της σε αυτήν την δουλειά είναι πραγματικά συγκινητικό.

0000000000000000000002

Αργύρη ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια;

Αρχικά να πω πως « Ο συλλέκτης» θα είναι στην Χαλκίδα από τις 26 Οκτωβρίου έως και τις 12Νοεμβριου. Έπειτα θα είμαστε στην Θεσσαλονίκη μέχρι και τις 25 Νοεμβρίου. Στα μελλοντικά μου σχέδια δεν σου κρύβω πως  θέλω να ξαναέρθω εδώ, στην Χαλκίδα.  Αν όλα πάνε καλά και μας αντέξει το κοινό θέλω να έρχομαι συχνά, ακόμα και για μισή θεατρική σεζόν. «Ο συλλέκτης» είναι κάτι σαν πιλοτικό σχέδιο.

Με ποιον τρόπο πιστεύεις πως θα αγγίξεις τον κάθε θεατή;

Το κείμενο και η σκηνοθεσία έχουν ήδη πιστεύω φροντίσει για αυτό. Με σεβασμό προς το κείμενο και τις οδηγίες του σκηνοθέτη μου και φυσικά βγάζοντας την δική μου αλήθεια επί σκηνής.

Φαίη Χατζηαντωνίου

 

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *