Ο παπάς ο παχύς έφαγε παχιά φακή!

Γράφει η Ιωάννα Λαζάρου.

Ο πάτερ Αντώνιος της Κιβωτού του κόσμου.. έχει 300 χιλιάδες ευρώ στο όνομά του.. ενώ η ΜΚΟ όπου αυτός έκανε κουμάντο.. έχει 10 εκατομμύρια ευρώ σε λογαριασμούς και πάνω από 250 ακίνητα! Κανονική real estate η δομή.. την ώρα που οι καταγγελίες για βίαιη συμπεριφορά απέναντι στα παιδιά.. μαίνονται!

Ο οικονομικός εισαγγελέας έχει δώσει εντολή για ενδελεχή έλεγχο. Η πρεσβυτέρα.. η παπαδιά κατά τη λαϊκή γλώσσα.. έχει και 2 θυρίδες στην κατοχή της.. Η τράπεζα της μιας θυρίδας.. επιβεβαίωσε γραπτώς.. ότι η παπαδιά άνοιξε τη θυρίδα μετά τις αποκαλύψεις. Ο καλούλης πάτερ.. κυκλοφορούσε με τζιπ πόρσε.. ενώ η σύζυγος με επίσης δικό της.. ακριβό αυτοκίνητο. Όλα αυτά διάβασα σήμερα στα σάιτ και είδα στην τηλεόραση..

Όπως φαίνεται.. η «αγιοσύνη» τους είχε στήσει μια μπίζνα εκεί.. Μια μεγάλη μπίζνα εις βάρος του υστερήματος του κόσμου.. που με αγαθές προθέσεις.. θέλησε όλα αυτά τα χρόνια να στηρίξει τα παιδάκια. Τα παιδάκια.. που αποκαλύπτεται ότι δούλευαν σαν δούλοι.. και επίσης αποκαλύπτεται.. ότι δεν είχαν ούτε ελεύθερη βούληση.. ούτε επιλογή πολλές φορές..

Είδαμε την καταφανή απουσία του κράτους.. αλλά και της εκκλησίας. Δεν ήξεραν; Δεν έβλεπαν; Πάνω από 250 ακίνητα.. σύγχρονες υπερδομές.. παρουσία παντού για δωρεές.. και μια ζωή χλιδάτη.. καθώς το τζιπ πόρσε.. αυτό καταδεικνύει. Κανείς δεν έβλεπε; Μήπως τα θεωρούσαν φυσιολογικά όλα αυτά; Μήπως επειδή και στην επίσημη εκκλησία παρατηρούμε έναν πλουτισμό.. μήπως η εικόνα παπά με τζιπ πόρσε είναι φυσιολογική;

Τι κάνετε λοιπόν εσείς εκεί στην εκκλησία και στο κράτος; Χρονιάρες ημέρες.. κάνετε τους ανθρώπους να κλείσουν την καρδιά τους.. να βλέπουν κάθε τι αγαθοεργία με υποψία και αμφισβήτηση.. και βέβαια.. να χάνουν κάθε ελπίδα που η γέννηση του Χριστού έφερε στον κόσμο. Η κιβωτός των ανθρώπων.. που συμβολικά είναι η φωλιά της αγάπης.. της σωτηρίας.. της συνέχειας της ύπαρξης.. της ζωής.. μοιάζει τώρα στα μάτια των ανθρώπων.. σαν μια μεγάλη πληγή.. μια μπίζνα.. μια κλεψιά..

Γιατί όλοι αυτοί είναι κλέφτες.. είναι αλήτες.. είναι εγκληματίες.. Στο όνομα του χριστιανισμού.. στο όνομα της καλοσύνης και της αλληλεγγύης.. έκαναν συμφωνία με το διάβολο. Αυτοί πρόδωσαν ότι ιερό εμπνέει η πίστη μας.. Να σκεφτεί κανείς.. ότι ενώ του έσυραν τόσα του παπά και της παπαδιάς.. ο παπάς βγήκε απλά να πει ότι όλα είναι ψέματα και θ’ αποδειχτεί αυτό. Ο παπάς ο παχύς έφαγε παχιά φακή.. δηλαδή.. άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε! Για τα λεφτά; Για τα σπίτια; Για τις συναλλαγές; Για την πόρσε;

Δυστυχώς όλα αυτά μ’ έχουν απογοητεύσει.. κι αν κάτι μπορώ να πω εγώ από αυτό το μετερίζι.. είναι ότι.. και μια και δυο να σε αδικήσουν.. αρκεί και ένα παιδικό χαμόγελο να «ζωγραφιστεί» από τη δική σου προσφορά.. Αρκεί ένα παιδικό χαμόγελο! Γι αυτό.. μην σταματάς να χαρίζεις αγάπη.. μην σταματάς να δίνεις σε όποιον το έχει ανάγκη.. Είναι μικρή η ζωή και το πιο πλούσιο αγαθό που υπάρχει και μπορεί να σε κάνει ευτυχισμένο άνθρωπο.. είναι εκείνο που κάποιος άλλος άνθρωπος θα το γευτεί από το δικό σου χέρι.

You May Also Like