Οι 2 καλύτερες σως για μπριζόλες!

Τι σας έχω τι σας έχω…. Ωραίες και λαχταριστές οι μπριζόλες από μόνες τους, αλλά αν βάλουμε και  μοναδική σως .. αυτομάτως γίνεται ένα πιάτο γκουρμέ..

Σήμερα σας έχω 2 συνταγές οι οποίες ταιριάζουν τέλεια με τις αγαπημένες μας ψητές ή τηγανητές μπριζόλες.. και με οποιοδήποτε κρέας κι αν επιλέξετε…

Σως με κρέμα γάλακτος και μανιτάρια

Υλικά

-1 κούπα κομμένα μανιτάρια portobello

-4-5 σκελίδες σκόρδο

-1 1/2 κούπα κρέμα γάλακτος

-1/2 κούπα ζωμό κοτόπουλο

-αποξηραμένο θυμάρι

-λίγη ρίγανη

-2 κτσ λάδι

-αλάτι πιπέρι

Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το λάδι και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα αφήνουμε να σοταριστούν και να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα. Στη συνέχεια βάζουμε το σκόρδο, το θυμάρι, τη ρίγανη και τα σοτάρουμε για άλλο ένα λεπτό. Προσθέτουμε και το ζωμό από το κοτόπουλο και μετά τη κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε. Αφήνουμε τη σως στη φωτιά για άλλα 3 με 4 λεπτά, μέχρι να δέσει και προσθέτουμε όσο αλάτι και πιπέρι χρειάζεται.

Σως με βούτυρο και κονιάκ

Υλικά

-1 φλιτζάνι λευκό κρεμμυδάκι

-1/2 φλιτζάνι κονιάκ

-2 κτσ κρασί

-3 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλο

-2 κτσ μουστάρδα

-4 κτσ βούτυρο

Σε ένα βαθύ τηγάνι προσθέτουμε 1 κουταλιά βούτυρο και τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε για 2 λεπτά, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Προσθέτουμε το κονιάκ και το κρασί και ανακατεύουμε για περίπου 1 λεπτό μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ζωμό από κοτόπουλο και αφήνουμε  τη σως να σιγοβράσει και να δέσει, για περίπου 12 λεπτά. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε τη μουστάρδα με 3 κουταλιές βούτυρο και τη ρίχνουμε στη σως. Προσθέτουμε όσο αλάτι και πιπέρι χρειάζεται.

Καλή όρεξη!!!

 

Ελένη ♥♥

You May Also Like