Οι μυρωδιές ξυπνούν τις πιο βαθιές μας αναμνήσεις

Όσφρηση, μυρωδιές… αισθήσεις που εγείρουν την ανθρώπινη περιέργεια και παίζουν κρυφτό με τη μνήμη του ανθρώπου. Μια μυρωδιά μπορεί να ξυπνήσει τον πρώτο έρωτα, το πρώτο παιδικό κλάμα, την αγκαλιά της μαμάς, το δυαράκι των φοιτητικών χρόνων στα Πατήσια.

IMG_0154-Edit-copy

Γιατί όμως η όσφρηση έχει αυτήν την ικανότητα να διεγείρει τη μνήμη; Οι αναμνήσεις που συνδέονται με μυρωδιές, συνηθίζουν να είναι καθαρές, απομονωμένες, αλλά και συναισθηματικές. Αυτό έχει να κάνει με τον τρόπο που οι εμπειρίες αποθηκεύονται στον εγκέφαλο.. συγκεκριμένα σ’ ένα μέρος του εγκεφάλου που χαρακτηρίζεται ως «τράπεζα μνήμης για συναισθηματικές εμπειρίες».

Μια εικόνα, όσο δυνατή και να ‘ναι, μπορεί να μείνει χαραγμένη στην μνήμη μας για χρόνια.. ωστόσο είναι αποδεδειγμένο πως με τον καιρό η ανάμνηση της ξεθωριάζει. Το ίδιο συμβαίνει και με έναν ήχο ή κάποιο άγγιγμα. Γεύσεις και μυρωδιές, από την άλλη, μένουν ανεξίτηλες στον ανθρώπινο εγκέφαλο, άρρηκτα συνδεδεμένες με αναμνήσεις που δεν πρόκειται να σβήσουν ποτέ.

kdkdk

CB2D0633-EF1A-41A4-9193-66EC0DCBF4E9

Στο elenifourli.com λατρεύουμε τις ωραίες μυρωδιές.. αυτές τις υπέροχες νότες των αρωμάτων The Perfume Lab που «μιλούν» στο σώμα και την προσωπικότητά μας. Περισσότερα από 300 διαφορετικά γυναικεία κι αντρικά αρώματα.. από ζωηρές και αναζωογονητικές φρουτώδεις νότες από εσπεριδοειδή, γήινες, μυστηριώδεις και πικάντικες νότες φρούτων, καρπών, ξύλων και μπαχαρικών, ρομαντικές και θηλυκές εσάνς λουλουδιών, έντονα αρώματα βοτάνων και φυτών.

Τα αρώματα «The Perfume Lab» προσφέρουν την καλύτερη δυνατή ποιότητα στις καλύτερες τιμές.

Άνθη πορτοκαλιάς, υάκινθος, ροζ πιπέρι και ηλιοτρόπιο είναι μερικά από τα συστατικά που  συνθέτουν και το αγαπημένο άρωμα της Ελένης!! Ζήτησε το έτσι… ως το αγαπημένο της Ελένης!

555

You May Also Like