Όταν ο παράγοντας του Εδεσσαϊκού χάκαρε το ChatGPT

Γράφει η Εύα Καλαβρή.

Όλοι μιλάνε για το ChatGPT, την εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης, η οποία παράγει κείμενα και απαντήσεις. Κυκλοφόρησε από την OpenAI τον περασμένο Νοέμβριο κι έχει γίνει Νο1 trend στην καθημερινή αναζήτηση. Αν η περιέργεια σκότωσε μόνο τη γάτα, εμείς οι άνθρωποι δεν κινδυνεύουμε, μάλλον, και μπορούμε ν’ ανακαλύψουμε τις δυνατότητές του και να φανταστούμε, προς το παρόν, τι μας επιφυλάσσει το μέλλον!

Εγώ δουλεύω για εσάς, αγαπητοί φίλοι και αναγνώστες του blog, γι’ αυτό και ανέλαβα να του κάνω τις δύσκολες ερωτήσεις!

Αρχικά μου δήλωσε ότι μιλάει ελληνικά, αν και στην πορεία διαπίστωσα ότι «ο αυτόματος μεταφραστής» θέλει αρκετή δουλίτσα ακόμη!

Ποια είναι τα αναπάντητα ερωτήματα που για χρόνια μας βασανίζουν;

Ποια είναι εκείνα τα καλά κρυμμένα μυστικά, τα οποία κανένας δεν αποκαλύπτει; Μήπως θα τα βγάλει όλα στη φόρα η τεχνητή νοημοσύνη;

Το εικονίδιο με τη μπαλαρίνα είμαι εγώ, φίλες και φίλοι… τις καλές εποχές!

Τα καλά κρυμμένα μυστικά παραμένουν επτασφράγιστα μυστικά, όπως φάνηκε, και κάπου εδώ αναρωτήθηκα μήπως έχει χακάρει την εφαρμογή εκείνος ο παράγοντας ποδοσφαίρου του Εδεσσαϊκού, που κανείς δεν καταλάβαινε τι έλεγε!

Τι λέτε για μια δύσκολη ερώτηση;;;

Βρέθηκαν παιδιά χωρίς μητέρα, μαζί με την αποκλειστική αποκάλυψη ότι ο Ζευς το έσκασε με τον «πρωτότυπο» άνδρα, γεγονός σίγουρα πρωτάκουστο και πρωτότυπο μαζί! Μέσα σε όλα μάθαμε ότι η Γη είναι γένους αρσενικού και ο Δίας bysexual.

Όχι, όχι, όχι κυρίες και κύριοι. Δεν κατάλαβα τίποτα. Είμαι σχεδόν σίγουρη ότι εξηγεί εκείνος ο παράγοντας του Εδεσσαϊκού που λέγαμε!

Ευτυχώς μάθαμε και κάτι σήμερα:

Υπάρχουν στιγμές που ακόμα και το πιο ισχυρό εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης, που λύνει σύνθετα προβλήματα, κάνει προγραμματισμό, συνθέτει μουσική, γράφει ποίηση και δοκίμια, χρειάζεται περισσότερες πληροφορίες για ν’ ανταποκριθεί στις απαιτήσεις μιας δύσκολης ερώτησης:

Θέλω να ζητήσω εκ των προτέρων συγνώμη για το μακροσκελές post φίλοι μου, αλλά δεν άντεξα! Ήθελα να ρωτήσω τόσα πολλά! Και απ’ ό, τι φαίνεται ούτε η εφαρμογή με άντεξε και σε κάποιες ερωτήσεις δυσκολεύτηκε να ολοκληρώσει την απάντηση:

Σε αυτό το σημείο, συμμάζεψα όσα εγκεφαλικά κύτταρα είχαν διασωθεί και σκέφτηκα να κάνω λίγο πιο βαθυστόχαστες ερωτήσεις:

Μην χρησιμοποιήσετε λοιπόν τη «μυρωδαστική προσέγγιση» αν ψάχνετε απαντήσεις σε φλέγοντα ερωτήματα και προσέξτε μην εξάγετε συμπεράσματα χωρίς έγκυρες πληροφορίες!

Η ενασχόληση με τις ασφαλείς λεπτομέρειες πάντως μας δημιουργεί ανυπομονησία και συναισθηματικές διαταραχές. Τουλάχιστον, ν’ αναγνωρίσω τη σωστή ορθογραφία!

Χωρίς σχόλια…

Θα κλείσω με αυτό αγαπητοί φίλοι:

Όλα τα ζευγάρια, ανεξάρτητα από τα ζώδια και τους ωροσκόπους τους, είναι σημαντικό να επενδύουν στην εμπιστοσύνη και να ζουν με αγάπη, σεβασμό και κατανόηση. Ωραία τα είπε ο νέος μας chatbot φίλος, έτσι; Μην σπεύσετε να ρωτήσετε λοιπόν αν ταιριάζουν οι αιγόκεροι με τους υδροχόους! Βάλτε το στο Google καλύτερα:

«Η ερωτική έλξη που δημιουργείται μεταξύ Αιγόκερου και Υδροχόου μπορεί να αναδείξει τα θετικά στοιχεία και των δύο. Ο Αιγόκερος είναι πιο προσεκτικός και αντιμετωπίζει τη ζωή με σύνεση, ενώ ο Υδροχόος είναι ακόρεστος και υιοθετεί μια ιδεαλιστική προσέγγιση σχεδόν για τα πάντα».

Γιάννη διαβάζεις;;;

Ελπίζω να γελάσατε!

Σας φιλώ!

 

Για τους νέους:

You May Also Like