Πάμε θέατρο; Μια παράσταση που αξίζει να δείτε αυτό το χειμώνα

Γράφει η Εύα Καλαβρή.

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε βρέθηκα στην πρωτεύουσα και μία μέρα πριν έσκασε πρόταση: «Πάμε Θέατρο;» Πόσο μου έχει λείψει το θέατρο! Εννοείται ότι δέχτηκα χωρίς δεύτερη σκέψη και είχα αποφασίσει από καιρό τι θα δω! Το «Ρινόκερο» του Ιονέσκο σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα, στο θέατρο Κιβωτός με τον Άρη Σερβετάλη.

Πριν το κλείσιμο των θεατρικών σκηνών, είχα προσπαθήσει μάταια να βρω εισιτήρια για το συγκεκριμένο έργο. Όπως καταλαβαίνετε, η χαρά μου τεράστια, έφτασα σχεδόν μιάμιση ώρα πριν την παράσταση, πήρα τον καφέ μου, αναζήτησα πληροφορίες για το έργο, διάβασα και περίμενα υπομονετικά…

Δεν είμαι κριτικός θεάτρου, ωστόσο μπορώ να μεταφέρω την εμπειρία μου και το κλίμα που επικρατούσε κατά τη διάρκεια της παράστασης. Δεν ακούστηκε «κιχ» μέσα στο χώρο και ίσως είναι η πρώτη φορά που μου συμβαίνει αυτό. Φαίνεται, το θέατρο είχε λείψει και σε άλλους! Η ώρα πέρασε πολύ γρήγορα, η παράσταση είχε ταχύτητα, ροή και γρήγορες αλλαγές, οι ηθοποιοί ήταν ο ένας καλύτερος από τον άλλο σε ένα αρμονικό σύνολο.

Το έργο και τα μηνύματά του, πέρα για πέρα επίκαιρα και διαχρονικά. Η μεταφορά του έργου αυτού στο σήμερα μέσα από τη σκηνοθετική ματιά του Κακλέα, σου δημιουργεί ερωτήματα, σε προβληματίζει έντονα, σε βάζει να σκεφτείς τον εαυτό σου και τους γύρω σου, να αναρωτηθείς αν θα υπέκυπτες κι εσύ σε μια μαζική «ρινοκερίτιδα», αν θα ακολουθούσες μοιραία την αγέλη ή θα συνέχιζες να υπερασπίζεσαι με πάθος την ελευθερία, τον πολιτισμό και τη διαφύλαξη της συνείδησής σου.

Με μια πολύ ενδιαφέρουσα μεταφορά στο μέλλον, μέσα από τη μοναξιά και την απόλυτη ομοιομορφία που μας επιβάλλει η τεχνολογία και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το έργο συμβαδίζει με τη σύγχρονη εποχή χωρίς να χάνει τα νοήματα και τα ηθικά του διδάγματα.

Σας αφήνω να ακούσετε τους ίδιους τους συντελεστές της παράστασης να αναλύουν το έργο και τη μεταφορά του στο θεατρόφιλο κοινό:

Σας προτρέπω να πάτε θέατρο! Αν όχι σε αυτή την παράσταση, να πάτε σε όποια παράσταση σας προκαλεί το ενδιαφέρον και να στηρίξετε τις προσπάθειες των ανθρώπων αυτών που στηρίζουν τον πολιτισμό μας κι εμάς τους ίδιους.

Μέσα από την τέχνη ανακαλύπτουμε νέους κόσμους και γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι.

 

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *