Ψάχνεις το διαφορετικό στις γεύσεις σου και αναζητάς νέες συνταγές;
Οι vegan συνταγές έχουν γίνει πια ένα με την καθημερινότητα μας και είτε τις απορρίπτουμε, είτε όχι, πρέπει σίγουρα να τις δοκιμάσουμε για να έχουμε άποψη για την γεύση τους!
Αυτό το Σαββατοκύριακο είναι ευκαιρία να φτιάξουμε ένα γλυκάκι εύκολο και οικονομικό.
Τα υλικά του απλά και μπορούμε να τα βρούμε σε κάθε σούπερ μάρκετ!
Πάμε να δούμε πως θα φτιάξουμε πανακότα vegan:
800 γρ. γάλα καρύδας ή αμυγδάλου
4 κ.γ. άγαρ άγαρ σε σκόνη
2 βανίλιες
6 κ.γ. καστανή ζάχαρη
Εκτέλεση:
Αδειάζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και με ένα σύρμα τα ανακατεύουμε πολύ καλά, έτσι ώστε να διαλυθεί το άγαρ.
Βάζουμε την κατσαρόλα να βράσει και ταυτόχρονα ανακατεύουμε.
Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσει για 1-2 λεπτά ακόμα ανακατεύοντας.
Μεταφέρουμε την κρέμα σε φορμάκια για γλυκίσματα ή σε μπολάκια και αφού κρυώσει την βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα ακόμα.
Ξεφορμάρουμε, βάζουμε σιρόπι της επιλογής μας (εμείς λατρεύουμε το βύσσινο) και είμαστε έτοιμες να σερβίρουμε!
Εντυπωσιάστε τους λάτρες της vegan διατροφής με ένα γλυκάκι που θα λατρέψουν!
Κάτια