Πειραματίσου και φτιάξε σαλάτα μερμιζέλι!

Γράφει η Κάτια Καραχάλιου.

Αν έχεις βαρεθεί τα ίδια και τα ίδια και ψάχνεις μια διαφορετική σαλάτα για να συνοδεύσεις τα γεύματα σου ή να χορτάσεις το μεσημέρι που θέλεις να φας light, τότε πειραματίσου.

Βρήκαμε την ιδανική σαλάτα για σένα με απλά υλικά και μυρωδιά από τα μακρινά Δωδεκάνησα!

Το μόνο που μπορεί να σε δυσκολέψει είναι η κοπανιστή, ένα τυρί που βρίσκεις κυρίως στα νησιά αυτού του συμπλέγματος.

Αν δεν βρεις λοιπόν βάλε ανθότυρο!

Πάμε να δούμε τι χρειάζεσαι!

Υλικά:

-1 κρίθινη κουλούρα

-2-3 ώριμες ντομάτες

-παραδοσιακό καλύμνικο τυρί(κοπανιστή) ή ανθότυρο

-1 αγγούρι

-ελιές

-κρεμμύδι

-αλάτι

-θρίμπη

-κάπαρη

-ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Ραντίζουμε τις κρίθινες κουλούρες με νερό έτσι ώστε να μαλακώσουν για να μπορούν να φαγωθούν.

Έπειτα ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα πάνω από την κουλούρα. Στην συνέχεια κόβουμε την υπόλοιπη ντομάτα σε φέτες. Κόβουμε το αγγούρι και το στολίζουμε γύρω από το πιάτο για καλύτερη εμφάνιση, έπειτα ρίχνουμε τις ελιές,την κάπαρη και την θρίμπη.

Τέλος βάζουμε το τυρί και το ελαιόλαδο!

Ώρα για απόλαυση!

You May Also Like