Το παγωτό αποτελεί από τα ιδανικότερα γλυκίσματα του καλοκαιριού ενώ αρκετοί είναι και εκείνοι που τρώνε και το χειμώνα.
Οι γεύσεις του ποικίλες και οι συνδυασμοί του ακόμα πιο γευστικοί. Βανίλια, σοκολάτα, φράουλα, φιστίκι, φερέρο, lila pause, καιμάκι, πολίτικο και τόσες ακόμα γεύσεις, περιμένουν υπομονετικά στα μπολ των παγωτατζίδικων να τις γευτούμε.
Πως όμως θα σας φαινόταν αν πέρα από αυτές τις γεύσεις που έχετε δοκιμάσει αλλά και λατρέψει υπάρχουν και κάποιες άλλες που λίγοι –ελάχιστοι- θα τολμούσαν να δοκιμάσουν; Και αν ακόμα σκέφτεστε τι εννοώ…θα σας πω παρακάτω, καθώς θα σας παρουσιάσω τις πιο παράξενες γεύσεις παγωτών που υπάρχουν στον κόσμο.
Παγωτό φτιαγμένο με αυγά κροκόδειλου
Θα το βρείτε σε παγωτατζίδικο στις Φιλιππίνες, αφού σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια, το παγωτό της είναι περιζήτητο, ενώ αποτελεί και πιο υγιεινή επιλογή σε σχέση με τα παγωτά που φτιάχνονται από αυγά κότας, αφού και πιο θρεπτικό είναι και περιέχει λιγότερη χοληστερόλη και περισσότερες πρωτεΐνες.
Παγωτό από μητρικό γάλα
Η gelateria The Icecreamists στο Λονδίνο είχε προκαλέσει αίσθηση πριν μερικά χρόνια όταν αποφάσισε να κυκλοφορήσει παγωτό με μητρικό γάλα, η οποία φτιαχνόταν χρησιμοποιώντας μητρικό γάλα σε συνδυασμό με βανίλια Μαδαγασκάρης και ξύσμα λεμονιού. Όσο για το πως έβρισκαν το υλικό; Με αγγελία στην οποία ζητούσαν από τις γυναίκες να ανταποκριθούν στο κάλεσμα τους και να πρόσφεραν το γάλα τους. Όσοι πάλι θέλατε να δοκιμάσετε το ιδιαίτερο αυτό παγωτό..θα σας δυσαρεστήσω αφού το μαγαζί έχει κλείσει εδώ και χρόνια!
Παγωτό με γεύση εστεμμένου… κοτόπουλου
Συνεχίζοντας το ταξίδι μας στο Λονδίνο τον Ιούνιο του 2012 που η Ελισάβετ συμπλήρωσε 60 χρόνια στο θρόνο, οι Βρετανοί τίμησαν με το παραπάνω τον Αδαμάντινο Ιωβηλαίο (Diamond Jubilee) της βασίλισσας τους. Στο χορό των εορτασμών μπήκαν φυσικά και τα εστιατόρια και ζαχαροπλαστεία της πόλης, δημιουργώντας πιάτα ειδικά για τη μέρα. Ανάμεσα τους και η gelateria Gelupo που δημιούργησε ένα ασυνήθιστο παγωτό με γεύση… κοτόπουλο. Το κοτόπουλο λοιπόν της στέψης, περιείχε ζωμό κοτόπουλου, κουρκουμά, κύμινο, πιπέρι καγιέν και σταφίδες μουλιασμένες σε κρασί μαρσάλα.
Παγωτό με καραμελωμένο μπέικον
Εγώ μέχρι τώρα ήξερα για καραμελωμένη σοκολάτα… Όμως ο Αμερικάνος μάγειρας David Lebovitz, αποφάσισε να με διαψεύσει…αφού καραμέλωσε λωρίδες μπέικον, με καστανή ζάχαρη, ενώ ενίσχυσε γευστικά το παγωτό του και με κανέλα, βανίλια και λίγο μαύρο ρούμι.
Παγωτό με χταπόδι
Το συναντάμε στην Ιαπωνία με την ονομασία Taco Aisu και είναι το παγωτό που τρελαίνει τους Ιάπωνες. Μάλιστα, οι Ιάπωνες δεν έμειναν απλά στη μυρωδιά του χταποδιού αλλά τοποθέτησαν και μέσα στο παγωτό κομματάκια από χταπόδι για να γίνει…ακόμα πιο θαλασσινό! Ακόμα, στην Ιαπωνία υπάρχει και παγωτό με μελάνι σουπιάς!
Παγωτό με γεύση σκόρδου
Το τζατζίκι δηλαδή πως το τρώμε; Το παγωτό γιατί όχι; Αρκεί να μην το φάμε στο πρώτο μας ραντεβού!
Παγωτό με τζιτζίκι
Το συγκεκριμένο παγωτό φτιάχνεται στην Columbia όπου πιάνουν τα τζιτζίκια, τους κόβουν τα φτερά, τα βράζουν και μετά τα βουτάνε σε μαύρη ζάχαρη και σοκολάτα γάλακτος.
Από εκεί και πέρα υπάρχουν και παγωτά με γεύση χαβιάρι, καυτερή πιπεριά, γλυκοπατατάτα, κατσίκα, κρέας αλόγου και μελάνι καλαμαριού και σίγουρα…πολλά ακόμα!
Εγώ πάντως πετάγομαι μέχρι το κοντινότερο ζαχαροπλαστείο…να απολαύσω ένα κανονικό, παραδοσιακό και ελληνικό παγωτό!