Η πικρή αλήθεια για τις πλημμύρες, ή μάλλον «Λάρισα Εμπιστευτικό»;

Γράφει η Ιωάννα Λαζάρου.

Σ’ αυτή τη φωτογραφία φίλες βλέπετε ότι η μοίρα δεν κοιτά εθνότητα.. Η μοίρα είναι παράγωγο των συνθηκών.. και οι συνθήκες πάντα οδηγούνται από την επιδίωξη του ισχυρού να κυριαρχήσει!

Είναι μια παρτίδα σκάκι.. όπου ο μικρός στρατιώτης δεν έχει αξία. Θυσιάζεται προκειμένου να επιτευχθεί το ρουά ματ. Οι ψυχές λοιπόν που θυσιάζονται.. είτε ως μετανάστες στο Αιγαίο.. ή ως ημεδαποί στις πλημμύρες στη Θεσσαλία.. δεν μετρούν και ιδιαίτερα για τις ηγεσίες.

Ας αναφερθώ στην περίπτωσή μας. Οι Θεσσαλοί υπέστησαν τη μανία της φύσης. Πόσοι επλήγησαν πραγματικά; Να πούμε 30 με 40 χιλιάδες άνθρωποι; Οι υπόλοιποι αγχώθηκαν.. φοβήθηκαν.. στερήθηκαν ενδεχομένως κάποια υλικά αγαθά.. αλλά δεν ήταν εκείνοι οι πληγέντες.

Πληγέντες ήταν εκείνοι που έχασαν ανθρώπους.. που έχασαν ζώα.. που έχασαν χωράφια.. που έχασαν περιουσίες.. χωράφια.. σπίτια.. αυτοκίνητα.. εργαλεία.. κτλ. Όλοι οι υπόλοιποι είμαστε απλοί παρατηρητές. Και ως απλοί παρατηρητές ακούσαμε τον πρωθυπουργό στο συντονιστικό στη Λάρισα.. εχτές το απόγευμα.

Τι είπε ο πρωθυπουργός στη Λάρισα; Βασικά.. που οδήγησε τις σκέψεις μας με το λόγο του; Ο πρωθυπουργός είπε ότι η Ελλάδα ανέβηκε οικονομική βαθμίδα.. ότι θα πάρουμε χρήματα από την ΕΕ και ότι αντέχουν τα ταμεία. Τι υπονόησε; Ότι την επόμενη εβδομάδα στη ΔΕΘ.. θα επιμείνει σε όσες παροχές υποσχέθηκε. Μας είπε στην ουσία ότι δεν θα επηρεαστούμε από τις βιβλικές καταστροφές στη Θεσσαλία.. ότι οι πόροι για την αποκατάσταση της Θεσσαλίας.. δεν θα βρεθούν από τις (προεκλογικά) υποσχόμενες παροχές.

Ο πρωθυπουργός λοιπόν.. κοίταξε να ευχαριστήσει τη μεγάλη.. την τεράστια πλειοψηφία. Δεν βρέθηκε να πει μια κουβέντα συμπαράστασης στους Θεσσαλούς. Δεν είπε ούτε ότι θα μπήξει το μαχαίρι στο κόκκαλο.. ότι θα κάνει τα πάντα για να βγει στο φως η αλήθεια τι έγιναν όλα τα λεφτά που δόθηκαν για τα αντιπλημμυρικά έργα μετά τον Ιανό.

Μετά από μια βδομάδα.. όταν το θέμα δεν θα είναι στα ΜΜΕ.. το μόνο που θα μείνει είναι λίγες χιλιάδες πληγωμένων ψυχών.. ανθρώπων που θα πρέπει να ξεκινήσουν από το μηδέν. Όταν ξεκινήσει η ΔΕΘ.. το ενδιαφέρον θα πέσει στις παροχές.. ενώ στη Θεσσαλία.. θα επεξεργάζονται σχέδια όπου μεγάλες κατασκευαστικές.. κουμπάροι και συγκούμπαροι.. θα ξαναβγάλουν λεφτά.

Γιατί όπου ο κόσμος της Θεσσαλίας θα βλέπει λάσπη.. κάποιοι θα βλέπουν ακόμα μια ευκαιρία να βγάλουν κι άλλα λεφτά. Έλληνας.. μετανάστης.. πρόσφυγας.. δεν μετρά η εθνότητα.. αλλά το πορτοφόλι σου!

ΥΓ: Όταν για 2-3 χρόνια θα ακριβαίνουν συνεχώς τα πανάκριβα προϊόντα του θεσσαλικού κάμπου και τα προϊόντα της ζωικής παραγωγής.. τότε θα καταλάβουμε ότι κάπως επηρεαζόμαστε κι εμείς οι απλοί παρατηρητές!

 

Φωτογραφίες από Forecast Weather Greece

 

You May Also Like