Πλαστοί εμβολιασμοί.. μηχανορραφίες ενάντια της υποχρεωτικότητας..

Γράφει η Ιωάννα Λαζάρου.

Δεν ξέρεις καημένε τη λαϊκή ψυχή.
Οι λαοί πιστεύουν πιότερο τ’ αυτιά τους, παρά τα μάτια τους.
Πιότερο το μύθο παρά τα γεγονότα.
Πιότερο τη φαντασία τους από τη κρίση τους…

Δυο στίχοι από τον ποιητή Κώστα Βάρναλη για να πούμε τελικά ότι έτσι είμαστε οι Έλληνες.. Ως απόγονοι του πολυμήχανου Οδυσσέα εφευρίσκουμε τρόπους για να ξεφύγουμε από μια δύσκολη κατάσταση!

Κάποιοι λοιπόν πιστεύοντας στο μύθο του αντιεμβολιασμού αποφάσισαν να ξεφύγουν δια πλάγιων οδών.. Αποφάσισαν να παρανομήσουν.. να παραπλανήσουν το σύστημα και δίχως να εμβολιαστούν.. τελικά να φαίνονται εμβολιασμένοι!

Η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού σε διάφορες δημόσιες υπηρεσίες.. με τον φόβο της αναστολής άρα και της απώλειας του εισοδήματος.. έσπρωξε ορισμένους στο να αναζητήσουν τρόπους για να μην εμβολιαστούν και ταυτόχρονα να μην μείνουν χωρίς μισθό..

Δυστυχώς γι αυτούς.. οι αρχές ξεκίνησαν να τους εντοπίζουν.. Μάλιστα επενέβη και η εισαγγελία του Άρειου Πάγου.. Εκεί να δεις κλάμα.. Ήδη κάποιοι ξεκίνησαν να ιδρώνουν.. Και κυρώσεις.. και ρόμπα..

Οι περιπτώσεις ηθικής, κοινωνικής και επαγγελματικής κατάπτωσης.. πολλές και χαρακτηριστικές της νοοτροπίας της ράτσας μας.. Άλλος με τη βοήθεια ιατρικού – νοσηλευτικού προσωπικού εξασφάλισε πιστοποιητικό νόσησης μιας και χρησιμοποίησε δείγμα από επιβεβαιωμένο κρούσμα.. Άλλος πήρε το πιστοποιητικό του αλλά χωρίς να εμβολιαστεί.. και το εμβόλιο πετάχτηκε στα σκουπίδια.. Προσωπικό υγειονομικής δομής βρήκε ευκαιρία να βγάλει κι άλλα χρήματα.. πουλώντας πιστοποιητικά! Τι άλλο θ’ ακούσουμε.. να λέμε..

Σου λέει ο δημόσιος αυτός υπάλληλος.. «αφού με υποχρεώνουν να κάνω κάτι εις βάρος της υγείας μου.. τότε δεν είναι ντροπή να τους ξεγελάσω».. Μόνο που δεν είναι τόσο απλό.. Πλέον όποιος εμβολιασμένος θα μπαίνει στην εντατική.. θα λένε τα κανάλια ότι πιθανόν ο εμβολιασμός να ήταν πλαστός.. Πώς να πουν κι αυτοί ότι το εμβόλιο δεν είναι καθολικά αποτελεσματικό; Τόσα μπικικίνια πήραν..

Δεν είναι δηλαδή μόνο το τοίχος ανοσίας που δεν επιτυγχάνεται.. αλλά επιπλέον αποδυναμώνεται και η υποστήριξη στο εμβολιαστικό κίνημα!  Αποδυναμώνεται επιπρόσθετα και η εμπιστοσύνη στους γιατρούς και νοσηλευτές.. Βλέπει ο ασθενής τα καμώματα των γιατρών και κλονίζεται η εμπιστοσύνη του..

Αυτά τα πράγματα δεν είναι σωστά.. Δικαίωμα του καθενός να φοβάται και να θέλει να μην εμβολιαστεί ακόμα και για προληπτικούς λόγους.. Δεν μπορεί όμως να εξαπατά το κοινωνικό σύνολο.. Δεν μπορεί να μη δέχεται την αναστολή.. Ιδίως όσοι με την εργασία τους μπορεί να μεταδώσουν τον covid σε ασθενείς ή ηλικιωμένους.. δεν νοείται να παραμένουν στις θέσεις τους ανεμβολίαστοι.. με συνέπεια να έχουν πολύ μεγαλύτερη μεταδοτικότητα της νόσου.. Καλά απορώ.. δεν ντρέπονται καθόλου; Δεν αισχύνονται όταν κάνουν κακό σε άλλους ανθρώπους προκειμένου εκείνοι να επιλέξουν την προστασία του εαυτού τους από το ενδεχόμενο παρενεργειών των εμβολίων.. το οποίο μεν είναι υπαρκτό αλλά από την άλλη και πολύ μικρό..

Θέλω να κλείσω σημειώνοντας ότι πιστεύω στην αξία του λειτουργήματος του γιατρού.. Τιμώντας τον όρκο του Ιπποκράτη φαντάζομαι ως απλός πολίτης.. ως μια γυναίκα – μάνα – εργαζόμενη.. ότι η δουλειά όλων εκείνων που δουλεύουν για την υγεία.. είναι να προστατεύουν το κοινωνικό σύνολο.. Πρώτα το κοινωνικό σύνολο και μετά τον εαυτό τους.. Σίγουρα πάντως.. δεν εξασφαλίζουν τον εαυτό τους εις βάρος του κοινωνικού συνόλου.. Δεν λένε «εγώ δεν εμβολιάζομαι γιατί είμαι νέος και δεν θέλω να ρισκάρω παρενέργειες.. και ας στείλω μερικούς ανθρώπους στην εντατική ή ακόμα χειρότερα».. Γιατί αυτό λένε και δυστυχώς το μετανιώνουν μόνο όταν επίκεινται κυρώσεις καθώς ξεσκεπάζεται η παρανομία τους.. Σίγουρα κάποιοι θα τη σκαπουλάρουν.. σ’ αυτό εξάλλου στηρίζονται οι ανήθικοι.. Ως πότε όμως.. Ως πότε κάποιοι «ξύπνιοι» θα βρίσκουν πάντα τον τρόπο για να γίνει το δικό τους..

 

Photos: Ömer Yıldız and SJ Objio (Unsplash)

 

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *