Ποιο είναι το καλύτερο φρούτο για να απαλλαγείτε από τα περιττά κιλά

Γράφει η Δήμητρα Δήμου. 

Είναι κοινώς γνωστό ότι τα φρούτα, εκτός από το ότι είναι υγιεινά, συχνά συμβάλλουν στην προσπάθεια απώλειας βάρους. Ποιο, όμως, είναι το κορυφαίο φρούτο που μπορείτε να συμπεριλάβετε στη διατροφή σας για να χάσετε τα περιττά κιλά; Το eatthis.com αποκαλύπτει την απάντηση, καθιστώντας το αναπόσπαστο μέρος της καθημερινής σας διατροφής.

Το καλύτερο φρούτο για απώλεια βάρους είναι το ρόδι. Η κατανάλωση των σπόρων του προσφέρει τα μεγαλύτερα οφέλη, καθώς διατηρούνται όλα τα θρεπτικά συστατικά ανέπαφα. Επιπλέον, ο χυμός ροδιού αποτελεί εξίσου καλή πηγή πολύτιμων θρεπτικών συστατικών. Ανακαλύψτε παρακάτω γιατί η κατανάλωση σπόρων ροδιού είναι ιδιαίτερα σημαντική όταν επιδιώκετε την απώλεια βάρους.

Ένα μόνο φλιτζάνι σπόρων ροδιού παρέχει 6 γραμμάρια φυτικών ινών, μια ποσότητα που συγκαταλέγεται μεταξύ των υψηλότερων παραγοντικών μεταξύ όλων των φρούτων. Η κατανάλωση ενός υψηλής περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες διατήρησης μπορεί να βελτιώσει τον κορεσμό, να μειώσει την υπερκατανάλωση τροφής και να προάγει την υγεία του εντέρου, παράγοντες που συμβάλλουν στην απώλεια βάρους.

Παρότι το ρόδι δεν ανήκει στα φρούτα με τις χαμηλότερες θερμίδες, κάθε φλιτζάνι πυρήνων παρέχει περίπου 120 θερμίδες. Πρόκειται για μια πλούσια μερίδα φρούτου που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βάση για ένα υγιεινό σνακ ή να προστεθεί σε ένα γεύμα. Η περίληψη τροφών υψηλής όγκου και χαμηλών θερμίδων στη διατροφή σας είναι εξαιρετική για την απώλεια βάρους, βελτιώνοντας τον κορεσμό και επιτρέποντάς σας να διατηρείτε άνετα το θερμιδικό ισοζύγιό σας.

Το ρόδι είναι γνωστό για τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες, αλλά οι έρευνες δείχνουν ότι μπορεί να συμβάλει και στη μείωση του λίπους. Ενώ η έρευνα επικεντρώνεται συχνά στο εκχύλισμα ροδιού – μια συμπυκνωμένη μορφή του φρούτου – φαίνεται ότι υπάρχουν οφέλη απώλειας λίπους και από την κατανάλωση ολόκληρου του φρούτου. Παρότι χρειάζονται περαιτέρω έρευνες για την κατανόηση των μηχανισμών απώλειας λίπους του ροδιού, τα υπάρχοντα δεδομένα είναι ελπιδοφόρα και υποστηρίζουν την καθημερινή κατανάλωση του ροδιού και των εκχυλισμάτων του.

 

 

Φωτό: Margarita Zueva, Arielle Allouche, Priyanka Singh, Sardar Tarikul (unsplash.com)

You May Also Like