Πώς να φτιάξεις μόνη σου το αγαπημένο αξεσουάρ για τα μαλλιά!

Οι κορδέλες για τα μαλλιά ή headbands είναι ένα δημοφιλές αξεσουάρ των τελευταίων χρόνων εμπνευσμένο από τα 60s. Mας θυμίζουν pin up girls και ρετρό εποχές. Εκτός αυτού μας λύνουν τα χέρια σε αρκετές περιπτώσεις, όταν δεν επιθυμούμε να φτιάξουμε και τόσο τα μαλλιά μας!

Πάμε να δούμε πώς μπορούμε να φτιάξουμε τα δικά μας headbands!


Θα χρειαστούμε ένα κομμάτι ύφασμα της αρεσκείας μας. Μπορεί να είναι μία μπλούζα με print που δεν φοράμε πια ή ένα παλιό φουλάρι. Κόβουμε το ύφασμα σε δύο λωρίδες ίσιες και ίδιες στο μήκος. Καλό θα ήταν οι λωρίδες να είναι αρκετά μεγάλες για να έχουμε απόθεμα σε περίπτωση λάθους!

Στην συνέχεια ράβουμε τις πλευρές από κάθε λωρίδα ξεχωριστά. Με αυτόν τον τρόπο θα αποτρέψουμε το ύφασμα από το να ξηλωθεί και θα καθορίσουμε το πλάτος που ταιριάζει στο δικό μας κεφάλι.

Τοποθετούμε τις δύο λωρίδες χιαστί, την μία πάνω στην άλλη. Ενώνουμε την μία άκρη από την κάθε λωρίδα με την άλλη. Στην συνέχεια, χωρίς να χαλάσουμε το σχήμα που έχει δημιουργηθεί τοποθετούμε την κορδέλα στο κεφάλι μας, ώστε να προσαρμόζουμε το μέγεθος της.

Βάζουμε σημάδι και έπειτα ράβουμε μεταξύ τους τις άκρες από τις λωρίδες την μία μαζί με την άλλη! Η κορδέλα μας είναι έτοιμη!

Παρασκευή

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *