Πώς θα καταφέρετε να μην τσακώνεστε;

Ποιο ζευγάρι δεν μαλώνει έστω και λίγο; Σχεδόν όλα θα καβγαδίσουν για κάτι που μπορεί να είναι πολύ ασήμαντο, ή πολύ σημαντικό!

Πώς όμως θα βρεθεί μια χρυσή τομή που θα σας «σώσει» από αυτούς τους καβγάδες που μπορεί να χαλάσουν τις ισορροπίες της σχέσης σας;

Σίγουρα όταν είσαι σε σχέση με έναν άνθρωπο καταλαβαίνεις ποια είναι τα «κουμπιά» του και ξέρεις να τα πατάς. Αν όμως αυτά τα κουμπιά δεν είναι εύκολα εμφανή, τότε τι κάνεις;

Για αρχή προσπάθησε να διατηρήσεις την ηρεμία σου. Όντας ήρεμη δεν ταράζεσαι και ξέρεις ακριβώς τι χρειάζεται να κάνεις, για να είσαι τουλάχιστον καλά εσύ η ίδια.

Έπειτα σκέψου πως θα λύσεις το πρόβλημα που δημιούργησε τον καβγά και πράξε ανάλογα. Αν δεις πως ο άλλος δεν καταλαβαίνει τι του λες, τότε προσπάθησε να του δείξεις πως σε πείραξε-αν έχεις δίκιο-χωρίς φωνές.

Αν τσακωθείς ή φωνάξεις, τότε είναι πιθανό να χάσεις το δίκιο σου μια για πάντα και να μην αντιληφθεί ο άλλος το μερίδιο που του αναλογεί.

Διατήρησε ένα θετικό κλίμα στην σχέση σου όσο περισσότερο μπορείς. Αν είστε σε καλή διάθεση, τότε δύσκολα θα τσακωθείτε!

Πέρνα πολύ χρόνο μαζί του, ώστε να μην κρατάτε πράγματα που θέλετε να συζητήσετε και σας δημιουργούν έντονο ξέσπασμα μετά.

Βρες τρόπους να μην δημιουργείτε έντονους καβγάδες. Για παράδειγμα αν είστε εν βρασμώ, προτιμήστε να μην το συζητήσετε εκείνη την ώρα.

Ζήσε «ειρηνικά» και λύσε τα προβλήματά σου με ήρεμο τρόπο. Σε κάθε περίπτωση θα βοηθήσει την σχέση σου να γίνει καλύτερη και να μην έχει εντάσεις!

Κάτια

 

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *