Πόσο συχνά πρέπει να κουρεύουμε τα μαλλιά μας;

Αν δεν ανήκεις στην κατηγορία των γυναικών που τους αρέσουν τα κοντά μαλλιά, τότε σίγουρα αυτή η ερώτηση είναι πολύ συχνή μέσα στο κεφάλι σου!

Όλα εξαρτώνται από το στυλ του μαλλιού και από την «ποιότητά» τους.

Έχεις αρκετά δυνατά μαλλιά, έχεις σκληρή τρίχα ή λεπτή; Μπορεί να νομίζεις πως όλες οι γυναίκες πρέπει να κουρεύονται πάνω κάτω με την ίδια συχνότητα, όμως δεν είναι αλήθεια!!

Αν είσαι από τις γυναίκες που προσπαθούν να μακρύνουν τα μαλλιά τους, αλλά δεν τα καταφέρνουν, τότε πρέπει να συνδυάσεις ένα συχνό καθάρισμα της ψαλίδας, χωρίς όμως να κόβεις μάκρος συχνά. Αυτό που θα χρειάζεσαι είναι ένα κούρεμα κάθε περίπου δύο μήνες!

Αν όμως ισιώνεις πολύ συχνά τα μαλλιά σου και ενώ χρησιμοποιείς μάσκες, λάδια και όλα τα καλλυντικά που είναι απαραίτητα, η ψαλίδα συνεχίζει, τότε κάνε επίσκεψη στο κομμωτήριο σου για καθάρισμα κάθε μήνα! Αν τα μαλλιά σου είναι υγιή μπορούν να μακρύνουν πιο γρήγορα.

Αν έχεις ένα συγκεκριμένο κούρεμα (π.χ. καρέ ασύμμετρο) και θέλεις να διατηρήσεις αυτό το στυλ, τότε πρέπει να πας κάθε τρεις εβδομάδες. Βέβαια εξαρτάται από το πόσο μακραίνουν τα μαλλιά σου. Όμως σίγουρα χαλάει το σχήμα, γιατί δεν μεγαλώνουν όλες μας οι τρίχες με τον ίδιο ρυθμό!

Αν έχεις πολύ δυνατή τρίχα και θέλεις να μακρύνεις τα μαλλιά σου, τότε χρειάζεσαι περίπου ένα κούρεμα κάθε δύο με τρεις μήνες. Είναι καλό να καθαρίζεις το μαλλί σου, αλλά να μην το κονταίνεις.

Το σίγουρο είναι ένα. Πρέπει να πας κομμωτήριο μόλις καταλαβαίνεις πως το μαλλί σου χρειάζεται την απαραίτητη περιποίηση. Τα μαλλιά μας είναι και αυτά ένα μεγάλο μέρος της γοητείας μας!!

Κάτια

 

You May Also Like