Γράφει η Δήμητρα Δήμου.
Αν ψάχνεις για ένα νόστιμο, χορταστικό, υγιεινό και θρεπτικό σνακ, αυτά τα τραγανά και πικάντικα ρεβίθια στο air fryer θα καλύψουν τη λαχτάρα σου. Μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε σκόνη γουασάμπι για έξτρα καυτερή γεύση, κάτι που μπορείτε να παραλείψετε αν δεν σας αρέσουν τα πικάντικα φαγητά.
Πάμε λοιπόν για ένα υγιεινό σνακ στο air fryer, εκτός από τα κλασικά πιάτα στα οποία είναι πολύ πιθανό να έχουμε γίνει πλέον ειδικοί. Γιατί η αλήθεια είναι ότι –με εξαίρεση συγκεκριμένα τρόφιμα που δεν πρέπει να βάζεις στο air fryer– η χρήση του είναι πολύ πρακτική!
Υλικά για 4 μερίδες
400 γρ. στραγγισμένα ρεβίθια σε κονσέρβα
1 κ.γ. πάπρικα
1 πρέζα αλάτι
1 κ.γ. λάδι ή σπρέι λαδιού χαμηλών θερμίδων
Χυμό από 1⁄2 λεμόνι
Χυμό από 1⁄2 λάιμ
Προαιρετικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε 1-2 κ.γ. σκόνη γουασάμπι (αν μας αρέσουν τα καυτερά) ή σκόνη τσίλι
Εκτέλεση
Στεγνώνουμε τα ρεβίθια με χαρτί κουζίνας, για να αφαιρέσουμε την υγρασία.
Τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Τα ψήνουμε στο air fryer στους 200°C για 13-14 λεπτά.
Ελέγχουμε πόσο τραγανά έχουν γίνει. Ίσως χρειαστεί να τα ψήσουμε λίγο περισσότερο, αναλόγως του πόσο τραγανά μας αρέσουν.
Φωτό: Adrienne, Adam, Hanna Balan (unsplash.com)