Σοκολατόπιτα: Ο γλυκός “πειρασμός” όλων!

Γράφει η Κάτια Καραχάλιου.

Η σοκολατόπιτα είναι ο “έρωτας” κάθε καλού γευσιγνώστη. Παρ’ ότι όλες φανταζόμαστε πως είναι κάτι δύσκολο, υπάρχει εύκολη συνταγή που αξίζει να δοκιμάσεις.

Με λίγα, απλά υλικά, μπορείς να δημιουργήσεις ένα γλυκό “πειρασμό” για όλους!

Τι θα χρειαστείς;

Για την σοκολατόπιτα:

1 1/4 φλιτζάνι αλεύρι
3/4 φλιτζάνι ζάχαρη
1/4 φλιτζάνι κακάο
1 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. αλάτι
1 βανιλίνη
1 φλιτζάνι γάλα
50 γρ. βούτυρο ανάλατο

Για το σιρόπι:

1 φλιτζάνι ζάχαρη
1/4 φλιτζάνι κακάο
1 1/3 φλιτζάνι βραστό νερό

Εκτέλεση:

Σε ένα γυάλινο μπολ ρίχνουμε τα αυγά και την ζάχαρη και τα χτυπάμε με το σύρμα για 1 λεπτό.

Προσθέτουμε το κακάο σκόνη και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε το γάλα και το ηλιέλαιο και συνεχίζουμε να χτυπάμε με το σύρμα.

Μέσα στο μπολ με το αλεύρι γ.ο.χ προσθέτουμε το μπέικεν πάουντερ , μια πρέζα αλάτι και τις 2 βανίλιες.

Τα κοσκινίζουμε μέσα στο μείγμα και ανακατεύουμε πολύ καλά να ενσωματωθούν τα υλικά μεταξύ τους.

Αφού γίνει ομοιόμορφο το μείγμα προσθέτουμε και το ξύσμα από 1 πορτοκάλι.

Λαδώνουμε μια φόρμα 30χ20 εκ. και προσθέτουμε το μείγμα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 30-35 λεπτά στους 170 c.

Σε ένα κατσαρολάκι 20 εκ. ρίχνουμε το νερό, την ζάχαρη και τον χυμό από το πορτοκάλι και βράζουμε για 2-3 λεπτά.

Αποσύρουμε από την φωτιά και όπως είναι βραστό το ρίχνουμε πάνω από το ζεστό κέικ.

Σιροπιάζουμε ομοιόμορφα όλη την επιφάνεια και το αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα γυάλινο μπολ ρίχνουμε ψιλοκομμένη κουβερτούρα γάλακτος και προσθέτουμε το βραστό γάλα.

Το αφήνουμε για 1 λεπτό και έπειτα ανακατεύουμε πολύ καλά να λιώσει η κουβερτούρα.

Προσθέτουμε το γλάσο  πάνω από το σιροπιασμένο κέικ σε όλη την επιφάνεια.

Το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και έπειτα το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Είστε έτοιμες!

 

You May Also Like