Γράφει η Εύα Καλαβρή.
Ήρθε το Σαββατοκύριακο λοιπόν…! Αν και αυτή τη φορά, για μένα, φαντάζει δυσκολότερο από την εργάσιμη εβδομάδα, προσπαθώ να το υποδεχθώ με αισιοδοξία.
Η εβδομάδα πέρασε σαν αστραπή, για μένα τουλάχιστον, και μόνο που σκέφτομαι ότι πολύ σύντομα αποχαιρετάμε το χειμώνα, αισθάνομαι κάπως περίεργα. Πόσο γρήγορα κυλάει ο χρόνος… Όχι ότι δεν θέλω την άνοιξη βέβαια!
Νιώθω μεγάλη ανάγκη να πάω για περπάτημα κάπου με υψόμετρο, να απολαύσω απεριόριστη θέα και να πάρω βαθιές αναπνοές. Νιώθω μεγάλη την ανάγκη επίσης να καθίσω στον καναπέ του σπιτιού μου, σε απόλυτη ησυχία, με ένα ωραίο καφεδάκι και να κάνω κάτι που δεν χρειάζεται σκέψη.
Δε νομίζω ότι θα καταφέρω να πετύχω τους στόχους του ερχόμενου Σαββατοκύριακου, ωστόσο το μόνο που με παρηγορεί είναι ότι μεγαλώνει η μέρα και πολύ σύντομα δεν θα χρειάζεται να είναι Κυριακή για να πάω μια βόλτα, αλλά θα μπορώ κι ένα απόγευμα.
Μέχρι να έρθει εκείνη η στιγμή θα ήθελα να κλείσω την εβδομάδα με μια ωραία φράση που σημείωσα τις προηγούμενες μέρες και με έκανε να σκεφτώ:
“Όταν μιλάς, λες πράγματα που ήδη γνωρίζεις. Μόνο όταν ακούς, μαθαίνεις κάτι καινούριο”
Πηγαίνοντας τον προβληματισμό ένα βήμα παραπέρα, θα πρόσθετα ότι και οι ερωτήσεις βοηθούν στην αποτελεσματικότερη επικοινωνία. Ακούω και ρωτάω..
Η ερώτηση είναι το πρώτο εργαλείο για κάθε πραγματική επικοινωνία.
Και τα καλύτερα εργαλεία για να κυλήσει πιο ευχάριστα μια δύσκολη Παρασκευή;;; Μα φυσικά ένα φακελάκι τσάι με απόφθεγμα σοφίας και ένα στυλό που σβήνει! Ναι αγαπητοί φίλοι… Σβήνει τα λάθη και τις μουτζούρες και σου χαρίζει μια δεύτερη ευκαιρία να προσπαθήσεις ξανά στο καθαρό χαρτί!
Καλό Σαββατοκύριακο!