Θυμός: Ένα «ηφαίστειο» που υπάρχει μέσα μας

Ας το παραδεχτούμε! Όλες θυμώνουμε για λόγους που είναι ασήμαντοι και όταν γυρνάμε πίσω μετράμε «θύματα». Πολλές φορές όμως διαπιστώνουμε πως τα «θύματα» είμαστε εμείς, που κυριολεκτικά σπαταλήσαμε την ενέργειά μας σε κάτι που δεν άξιζε της τόσης προσοχής μας.

Μπορούμε να διαχειριστούμε τον θυμό μας ή τα «σκαμπανεβάσματα» των ορμονών που μας τον προκαλούν;

Υπάρχει λύση. Η πρώτη και ίσως η κυριότερη είναι να σκεφτούμε την έρευνα που δημοσιεύτηκε πρόσφατα, βάση της οποίας ο θυμός γερνάει τα κύτταρα! Δεν θέλουμε να βλέπουμε ρυτίδες προερχόμενες από ασήμαντους λόγους! Εάν δούμε τα άσχημα σημάδια που αφήνει πάνω μας κάθε αρνητικό συναίσθημα, τότε ίσως αντιληφθούμε βαθύτερα ότι πρέπει να τον αποβάλουμε από τη ζωή μας.

11

Η δεύτερη λύση είναι να δημιουργήσουμε μια όμορφη εικόνα στο μυαλό μας, η οποία πραγματικά μας χαλαρώνει. Όταν λοιπόν νιώθουμε θυμό, «ταξιδεύουμε» τον εαυτό μας στην χαλαρωτική αυτή εικόνα που έχουμε φτιάξει και θα δούμε ότι όλα μπορούν να ξεπεραστούν.

thymos-hfaisteio-2

Η τρίτη λύση είναι να αναζητήσουμε τις πηγές του θυμού μας. Υπάρχουν στην καθημερινότητα, ή είναι περιστασιακές; Εάν βρούμε τον βασικό πυρήνα που μας δημιουργεί νεύρα, άγχος ή θυμό τότε θα καταφέρουμε να απομακρύνουμε όσα αρνητικά συναισθήματα μας κατακλύζουν  και να ζήσουμε σίγουρα καλύτερα και ποιοτικότερα.

Να θυμόμαστε πάντα πως η ομορφιά ξεκινά από μέσα μας. Και είναι μια μεγάλη αλήθεια. Όσο πιο όμορφα νιώθεις, τόσο αυτό θα εκπέμπεται.

Αναθεωρήστε λοιπόν κάθε φορά που το «ηφαίστειο» είναι έτοιμο να εκραγεί και τότε σίγουρα θα νιώσετε πιο όμορφα και πιο όμορφες!

Κάτια 

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *