Τips για ένα αξέχαστο ταξίδι με τον σκύλο σου!

Θέλεις να πας διακοπές αλλά δεν θέλεις να αφήσεις τον σκύλο σου μόνο του στο σπίτι. Αφού πήρες την μεγάλη απόφαση να τον πάρεις μαζί σου στις διακοπές πρέπει να προετοιμαστείς κατάλληλα. Φυσικά και ο σκύλος σου χρειάζεται τη δική του «βαλίτσα».

Μερικά tips για ένα αξέχαστο ταξίδι με τον σκύλο σου

Εμβόλια/check up στον κτηνίατρο

Είναι απαραίτητο να κάνεις ένα update στα εμβόλια του σκύλου σου και να επισκεφτείτε έναν κτηνίατρο. Ο κτηνίατρος θα σου πει αν πρέπει να κάνει εμβόλιο και τι εμβόλιο πρέπει να κάνει.

Πάρε μαζί σου το φαγητό του

skilos kai fagito
Ο σκύλος σου θα αλλάξει περιβάλλον, θα βγει από τα συνηθισμένα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αλλάξουν οι διατροφικές του συνήθειες. Στην πραγματικότητα, πρέπει να πάρεις μαζί το φαγητό του, αυτό που έχει συνηθίσει να τρώει διαφορετικά μπορεί να πάθει διάρροια και να επηρεάσει σημαντικά το στομάχι του. Βεβαιώσου ότι θα πάρεις αρκετή ποσότητα ώστε να φτάσει για όσες μέρες θα λείπετε.

Χρησιμοποίησε την κατάλληλη τσάντα
Είτε ταξιδεύεις με αεροπλάνο είτε με αυτοκίνητο, ο σκύλος θα πρέπει να μπει στην τσάντα του για λόγους ασφαλείας. Ναι ακόμα κι αν γκρινιάζει, πρέπει να μείνει εκεί για μερικές ώρες, όσες διαρκεί και το ταξίδι.

Πάρε τα αγαπημένα του παιχνίδια
Πάρε μαζί σου τα αγαπημένα του παιχνίδια, λιχουδιές, κουβέρτα. Αυτά θα «μυρίζουν» σαν το σπίτι σου κι έτσι ο σκύλος σου θα νιώθει λιγότερο ανήσυχος.

skilos

Κολάρο
Είναι σημαντικό να πάρεις το κολάρο του μαζί και αυτό θα πρέπει να έχει τον αριθμό του τηλεφώνου σου επάνω για λόγους ασφαλείας.

Γενικά πρέπει να γνωρίζεις πως στα περισσότερα σκυλιά δεν αρέσουν τα ταξίδια. Δεν τους αρέσει να αλλάζουν το περιβάλλον τους και να φεύγουν από τα συνηθισμένα. Είναι σημαντικό, λοιπόν, να τον κάνεις να νιώθει άνετα στις διακοπές προκειμένου να τις ευχαριστηθείτε και οι δύο. Πήγαινε τον την καθιερωμένη του βόλτα, παίξε μαζί του και μην τον αφήνεις ποτέ μόνο του.

You May Also Like