Τυροπιτάκια κουρού της μαμάς!

Μια συνταγή της μαμάς μου, που ήρθε η στιγμή να την μοιραστώ μαζί σας!

Από παιδί θυμάμαι τη μαμά μου και την γιαγιά μου να περνούν ατελείωτες ώρες στην κουζίνα… όταν όμως το μενού είχε να κάνει με ζύμη και αλεύρι η μάχη ήταν άνιση… χωνόμουν ανάμεσα τους και η πάλη με τη ζύμη ξεκινούσε! Τα τυροπιτάκια ήταν από τα αγαπημένα μου και ευτυχώς η συνταγή τους είναι τόσο καλή και εύκολη που πιστέψτε αξίζει…

Υλικά Συνταγής

  • 1 πρόβειο γιαούρτι , κρατάμε το κεσεδάκι για μετρητή του λαδιού.
  • Λάδι, όσο πάρει στο κεσεδάκι του γιαουρτιού.
  • 2 αυγά
  • 1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
  • Αλεύρι όσο πάρει, ώστε η ζύμη να πλάθεται
  • ½ του κιλού φέτα
  • Ρίγανη

Εκτέλεση

Τοποθετούμε το γιαούρτι σε ένα μπολ μαζί με το λάδι και το ένα αυγό, ανακατεύουμε απαλά με το χέρι και προσθέτουμε, σιγά σιγά, το αλεύρι , μέχρι να ξεκολλάει η ζύμη από τα χέρια μας.

Χτυπάμε το άλλο αυγό σε ένα μπολ.

Σε ένα άλλο μπολ λιώνουμε τη φέτα με ένα πιρούνι και προσθέτουμε λίγη ρίγανη και μισό χτυπημένο αυγό.

Η γέμιση είναι έτοιμη!

Ανοίγουμε τη ζύμη και την κόβουμε με μια κούπα σε στρογγυλά κομμάτια.

Τοποθετούμε την γέμιση στα κομμάτια διπλώνουμε την ζύμη και πατάμε γύρω της με ένα πιρούνι για όμορφο σχέδιο και τα τοποθετούμε σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα.

Αλείφουμε με ένα πινέλο όλα τα τυροπιτάκια με το αυγό που περίσσεψε και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 15-20  λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Και καλή σας όρεξη!!!!

 

Λουκά Σταυρούλα

You May Also Like