Υπάνθρωποι που δεν τους αξίζει τίποτα καλό.

Γράφει η Ιωάννα Λαζάρου.

Μεταξύ των κάθε είδους όντων που περπατάνε και αναπνέουν εδώ πάνω στη γη.. ο άνθρωπος είναι ο πιο ελεεινός. Δεν το λέω εγώ.. το έχει πει ο Όμηρος.

Τα ζώα μοιράζονται με εμάς το προνόμιο να έχουν ψυχή. Δεν το λέω εγώ.. το έχει πει ο Πυθαγόρας.

Γνώρισα τους ανθρώπους και αγάπησα τα ζώα.. έχει πει επίσης ο Λουντέμης.

Να σας πω και κάτι εγώ; Όταν προσφέρεις ασφάλεια και αγάπη σε ένα ζώο και το κοιτάξεις στα μάτια.. μόνο τότε θα καταλάβεις πόση αγάπη υπάρχει για εσένα στον παράδεισο.

Οι άνθρωποι φίλες και φίλοι που βασανίζουν ένα ζώο.. δεν αξίζουν να λέγονται άνθρωποι. Βασανίζουν μια ανυπεράσπιστη ψυχή. Μια ψυχή που δεν μπορεί να προσλάβει δικηγόρο.. που δεν μπορεί να επικαλεστεί ανίδεα ψεύδη προκειμένου να αποφύγει τις συνέπειες του νόμου.. που δεν μπορεί ούτε καν να κάνει μια απέλπιδα προσπάθεια απελευθέρωσής του.. λύτρωσής του.. από τη βαναυσότητα του μαρτυρίου του..

Ο άνθρωπος τιμωρός.. που απαιτεί από το ζώο να υπακούσει.. αφού πρώτα κατανοήσει την υποταγή του.. όχι να την αποδεχτεί.. δεν του αρκεί αυτό.. αλλά απαιτεί και να την κατανοήσει. Ψάχνει την επιβεβαίωση του ανδρισμού.. και της εξουσίας του.. ακόμα και απέναντι στο ζωντανό..

Είναι τόσο ηλίθιος αυτός ο άνθρωπος που δεν μπορεί ούτε καν να κατανοήσει ότι ο γαϊδαράκος «ξεψύχησε» και δεν μπορεί άλλο να το βασανίσει.. Είναι και αντιδήμαρχος τρομάρα του.. Τόσο ηλίθιος που δεν κατάλαβε ότι το ζωντανό δεν κραύγαζε από τον πόνο επειδή «ξεψύχησε»..

Αυτός ο υπάνθρωπος είναι ο αντιδήμαρχος Ζίτσας στα Ιωάννινα.. ο οποίος κακοποίησε βάναυσα ένα γαϊδουράκι. Σύμφωνα με οπτικό υλικό που ανάρτησαν κάτοικοι του χωριού.. οι οποίοι σταμάτησαν την πράξη του.. ο 63χρονος είχε δέσει το άτυχο ζώο από την καρότσα του αγροτικού του και το έσυρε για σχεδόν 1 χιλιόμετρο στο δρόμο. Το θέαμα.. σύμφωνα με τους κατοίκους.. ήταν σοκαριστικό.. καθώς το ζώο δεν άντεξε την ταχύτητα του οχήματος και κατέρρευσε.. ενώ στη διαδρομή που διένυσε είχε μείνει μια τεράστια κηλίδα από το αίμα του στο οδόστρωμα.

 

You May Also Like