10+1 γεγονότα – στατιστικά για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Γράφει η Εύα Καλαβρή.

Αγαπησιάρικη εβδομάδα ξεκίνησε φίλοι μου… Τα ανθοπωλεία έχουν γεμίσει με κόκκινα τριαντάφυλλα σε κάθε πιθανό συνδυασμό, τα ζαχαροπλαστεία έχουν ετοιμάσει γλυκά υπερπαραγωγές, πολλά εστιατόρια έχουν ανακοινώσει σπέσιαλ μενού για τη βραδιά και όλες οι βιτρίνες είναι γεμάτες κάρτες, αρκουδάκια, καρδούλες και μπαλόνια!

Ξενόφερτη γιορτή μεν, όλο και παίρνουμε τα δωράκια μας δε…

Σήμερα σας έχω αστεία γεγονότα, άγνωστες πληροφορίες και εντυπωσιακές στατιστικές, όλα σχετικά με την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, τη γιορτή των ερωτευμένων, στις 14 Φεβρουαρίου.

1. Οι Αμερικανοί ξοδεύουν δισεκατομμύρια δολάρια σε δώρα, κάρτες και γλυκά, κάθε χρόνο του Αγίου Βαλεντίνου.

Συγκεκριμένα, το 2022, ξόδεψαν 23,9 δις, με τα πιο δημοφιλή δώρα να είναι οι κάρτες, τα λουλούδια, τα κοσμήματα, τα γλυκά και οι βραδινές έξοδοι. Ένας Αμερικανός καταναλωτής δαπανά κατά μέσο όρο 175$ για να γιορτάσει την ημέρα των ερωτευμένων.

2. Περίπου 6 εκατομμύρια άνθρωποι αρραβωνιάζονται την ημέρα αυτή. Από τις πιο δημοφιλείς ημέρες για πρόταση γάμου, η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου “κονταροχτυπιέται” κάθε χρόνο με τα Χριστούγεννα, για το ποια θα νικήσει σε αριθμό!

3. Ένα φιλί μπορεί να αυξήσει τους παλμούς της καρδιάς ενός ατόμου στους 110/λεπτό!

4. Ο γάμος με τη μεγαλύτερη διάρκεια που έχει καταγραφεί ποτέ είναι 86 χρόνια και 290 ημέρες!

5. Το 75% περίπου των γλυκών που πωλούνται αυτή την ημέρα είναι σοκολατάκια.

6. Περίπου 50 εκατομμύρια τριαντάφυλλα αγοράζονται κάθε χρόνο την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου (τα περισσότερα κόκκινα, αλλά και ροζ).

7. Περίπου 145 εκατομμύρια κάρτες ανταλλάσσονται (την πρωτιά έχουν τα Χριστούγεννα).

8. Περίπου 9 εκατομμύρια Αμερικανοί παίρνουν δώρο… στο κατοικίδιό τους!

9. Το 85% των δώρων την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου αγοράζεται από… γυναίκες!

10. Η ταινία “Η Αιώνια Λιακάδα ενός Καθαρού Μυαλού (αγγλικά: Eternal Sunshine of the Spotless Mind) με πρωταγωνιστές τους Τζιμ Κάρεϊ και Κέιτ Γουίνσλετ διαδραματίζεται στις 14 Φεβρουαρίου!

11. Το YouTube πρωτο-κυκλοφόρησε στις 14 Φεβρουαρίου του 2005!

You May Also Like