180 νέες σχολικές καθαρίστριες. Γιατί υπάρχουν κι αυτοί οι Δήμοι!

Γράφει η Ιωάννα Λαζάρου.

Είναι καρδιολόγος και σίγουρα έχει κλέψει τις καρδιές των δημοτών της Πάτρας.. μιας και είναι Δήμαρχος από το 2014! Ο Κώστας Πελετίδης αποδεικνύει πως όταν υπηρετείς πραγματικά μια πόλη.. οι πολίτες της σε τιμούν.. σε σέβονται και σε κάνουν πρώτο δημότη!

Αυτή τη φορά.. ο Δήμαρχος που δεν καταλαβαίνει από κυβερνήσεις.. που δεν καταλαβαίνει από κομματικές φανέλες και που δεν κάνει τα χατίρια ημετέρων.. οδήγησε το δημοτικό συμβούλιο στην Πάτρα να λάβει ομόφωνη απόφαση για προκήρυξη 180 θέσεων σχολικών καθαριστριών για το επόμενο σχολικό έτος!

Το βασικότερο είναι ότι η πρωτοβουλία του δήμου αφορά σε θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης και όχι σε μερικής -ακόμη και 2 ωρών- που προβλέπει και η φετινή σχετική εγκύκλιος της Κυβέρνησης.

Οι υπόψη εργαζόμενες επιτελούν ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο για την υγεία των παιδιών μας.. το οποίο καθίσταται κρίσιμο.. ιδιαίτερα μέσα στις συνθήκες της πανδημίας.

Οι γυναίκες αυτές.. χρόνια εργάζονται καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες στα σχολικά συγκροτήματα των δήμων.. γίνονται επί της ουσίας.. οι δεύτερες μητέρες των παιδιών! Συνεπώς αξίζουν να κάνουν αυτό το έργο της καθαριότητας των σχολείων.. με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα!

Όπως αναφέρει με ανακοίνωσή του ο Δήμος.. «οι επανειλημμένες παρεμβάσεις του Δημάρχου προς τον αρμόδιο Υπουργό, για την κάλυψη των αναγκών της καθαριότητας των σχολικών συγκροτημάτων, με όσες εργαζόμενες απαιτούνται, με πλήρη απασχόληση και όχι με μερική, αλλά και με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, δεν καρποφόρησαν ούτε φέτος. Ως Δήμος, δεν θα αφήσουμε τα σχολεία μας με ελλιπή καθαριότητα, διότι δεν βλέπουμε τα παιδιά μας και τις εργαζόμενες ως κόστος, όπως η κάθε Κυβέρνηση. Την υπόψη εγκύκλιο, που προβλέπει μερική απασχόληση των σχολικών καθαριστριών, για λίγες ώρες, η Δημοτική Αρχή δεν θα την εφαρμόσει».

Σημείωσε κι άλλα η ανακοίνωση του Δήμου.. αλλά αυτό που κρατάμε εμείς.. είναι ότι κάποιες γυναίκες θα βρουν μια αξιοπρεπή εργασία.. ότι οι δημότες θα δουν τα χρήματα που δίνουν μέσω των κρατήσεων από τους λογαριασμούς ρεύματος και νερού να αξιοποιούνται στην υγιεινή των παιδιών.. και επίσης ότι όλοι εμείς θα μάθουμε πως η ψυχή μιας πόλης είναι οι άνθρωποι.. οι άνθρωποι που εργάζονται σ’ αυτήν.. οι άνθρωποι που χαμογελούν στους δρόμους της.. οι άνθρωποι που ονειρεύονται στην ακρογιαλιές της!

 

Φωτογραφίες: Facebook (Δήμος Πατρέων, Δημόσιες)

You May Also Like