5 αναγνώστριες μοιράζονται τις ιστορίες πίσω από τα τατουάζ τους

Γράφει η Εύα Καλαβρή.

Τι μπορεί να κρύβει ένα tattoo;

Μια καλλιτεχνική φύση; Έναν επαναστάτη; Μια ρομαντική ψυχή; Μια ιδεολογία; Μια απώλεια; Μια προσωπική εμπειρία; Ένα σύμβολο; Μία ανάμνηση; Το αποτέλεσμα μιας νεανικής παρόρμησης; Ταύτιση με κάποια κοινωνική ομάδα; Την αίσθηση της ελευθερίας; Την υπενθύμιση μιας σημαντικής ημερομηνίας; Την απεικόνιση μίας προσωπικής αφήγησης;

5 αναγνώστριες μοιράζονται τα tattoo τους και τις ιστορίες που τα συνοδεύουν. Είναι πραγματικά περιττό να γράψω οτιδήποτε άλλο κι έτσι αφήνω τις ιστορίες να μιλήσουν από μόνες τους!

Ρία

«Το πρώτο μου tattoo είναι η ημερομηνία γέννησης του αδερφού μου. Είναι ένα από τα πιο σημαντικά άτομα που έχω στη ζωή μου. Έχουμε χτίσει μια πολύ καλή αδελφική και ταυτόχρονα φιλική σχέση.

Το δεύτερο tattoo λέει «life is short, art is long». Ας ξεκινήσω από το ότι η ζωή είναι μικρή, περνάει γρήγορα και κάποια στιγμή θα τελειώσει, αλλά η τέχνη δεν θα πεθάνει ποτέ. Η τέχνη ή ίσως κάποιες μορφές τέχνης, είναι αρκετά υποτιμημένες και κρίνονται. Η τέχνη δεν χωράει σε κουτάκια, και ούτε καταλαβαίνει από στερεοτυπικούς περιορισμούς που θέλουν να την ελέγξουν, όπως κι εγώ άλλωστε».

Άλεξ

Η Άλεξ έχει δύο tattoo που συνδέονται με τον αγαπημένο της μπαμπά που έχασε πριν δύο χρόνια. Το ένα είναι ο αστερισμός του καρκίνου, που ήταν το ζώδιό του, ενώ το άλλο είναι τα νούμερα του κρεμαστού που φορούσε στο στρατό. Το κρεμαστό χρησιμοποιούταν σε περίπτωση που εκείνος που το φορούσε χανόταν σε μάχη, για να μπορούν να τον αναγνωρίσουν.

Έχει ακόμη δύο, με εντελώς διαφορετικές ιστορίες:

Το λουλούδι είναι σχέδιο μιας κοπέλας και της άρεσε η αισθητική του.

Για το «αν» μας είπε:

«Το «αν» είναι μια λέξη που έκανα επειδή πιστεύω ότι στη ζωή ένα μεγάλο ποσοστό των γεγονότων και των πραγμάτων που βιώνουμε συνδέεται με τις επιλογές μας, οι οποίες ΑΝ ήταν διαφορετικές, τα βιώματα μας και ακόμα και η ίδια μας η ζωή θα ήταν διαφορετική. Το ίδιο ακριβώς τατουάζ έχει και η κολλητή μου φίλη, σε κόκκινο χρώμα αντί για πράσινο. Οπότε νιώθω ότι με συνδέει και με εκείνη».

«Μ»

Η «Μ», μοιράζεται μαζί μας τις ιστορίες που συνοδεύουν τρία tattoo της:

Έναν χρόνο μετά την απώλεια του παππού της που ήταν ναυτικός, έκανε την άγκυρα.

Το 2ο έχει έναν διαφορετικό συμβολισμό: Όταν η φίλη «Μ» αποφάσισε να αποχωρήσει οικειοθελώς από ένα εργασιακό περιβάλλον αλλάζοντας εντελώς επαγγελματική ρότα (από τραπεζικός σε make-up artist), έκανε αυτό το tattoo καρδούλα, γιατί επέλεξε να κάνει κάτι που αγαπάει, αφήνοντας πίσω της κάτι άλλο που δεν την ικανοποιούσε. Η «Μ» ακολούθησε την καρδιά της σε αυτή την περίπτωση και δεν το έχει μετανιώσει!

Έχει και μία αστραπή, ένα freehand tattoo από ένα φίλο της όταν εκείνος είχε μόλις ξεκινήσει να κάνει tattoo. Τότε, τον είχε επισκεφθεί με έναν κολλητό της, ο οποίος έκανε ένα ολόκληρο μανίκι, καθώς η «Μ» έμεινε στην παρέα τους υπομονετικά από εκείνο το πρωί ως το βράδυ. Για την υπομονή που έδειξε τότε, απέκτησε ένα tattoo δώρο που την χαρακτηρίζει, διότι: καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται!

Ελπίδα

«Το συγκεκριμένο τατουάζ το έκανα πριν δύο χρόνια μετά την απώλεια του γαμπρού μου – συζύγου της αδερφής μου. Η απώλεια αυτή ήταν ιδιαίτερα επώδυνη για όλους μας, μια πληγή που δύσκολα κλείνει. Στο τατουάζ λοιπόν απεικονίζονται εγώ και η αδερφή μου πιασμένες χέρι χέρι όπως είμαστε πάντα, ιδιαίτερα όμως τώρα σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που υπήρξε η μία για την άλλη. Έτσι λοιπόν συμπορευόμαστε βοηθώντας η μία την άλλη στη χαρά και στη θλίψη, στα εύκολα και στα δύσκολα».

Naduah

I made my tattoo in the first holiday with my boyfriend in Greece. This tattoo symbolizes the love that I have for Greece and the Love to my boyfriend combined with these greek letters that mean so much to me. Greece is and will always be my land where I feel always welcome, loved and complete.

Έκανα αυτό το tattoo στις πρώτες μου διακοπές με το αγόρι μου στην Ελλάδα. Συμβολίζει την αγάπη μου για την Ελλάδα και για το σύντροφό μου μέσα από αυτούς τους ελληνικούς χαρακτήρες που σημαίνουν πολλά για εμένα. Η Ελλάδα είναι και θα είναι πάντα ο τόπος όπου αισθάνομαι ευπρόσδεκτη, γεμάτη αγάπη και πλήρης.

Κορίτσια σας ευχαριστώ πολύ που διηγηθήκατε τις ιστορίες σας! Νιώθω ότι σας γνώρισα καλύτερα!

You May Also Like