Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε η μπύρα στο φαγητό δίνει απίστευτη γεύση και άρωμα… Πάμε να δούμε παρέα πως μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε στη μαγειρική…
1. Η πιο γνωστή χρήση της μπύρας είναι στο κουρκούτι για λαχανικά και ψάρι. Το κάνει πιο αφράτο και θα δώσει νοστιμιά.
2. Μπορούμε να την προσθέσουμε στη μαρινάδα για τα κρέατα.. Η μπύρα θα μαλακώσει το κρέας και θα ενισχύσει τη γεύση. Δοκιμάστε τη σε κοτόπουλο, χοιρινό ή κυνήγι.
3. Μπορούμε να τη βάλουμε σε σάλτσες λιπαρές ή πικάντικες. Θα δώσει νότες δροσιάς ενισχύοντας το γευστικό αποτέλεσμα. Προσοχή μόνο στην ποσότητα της μπύρας. 2-3 Κουταλιές αρκούν
4. Αντί για νερό βάζουμε μπύρα σε ζωμούς για να τους κάνουμε πιο γευστικούς.
5. Βράζουμε με νερό και μπύρα θαλασσινά όπως τις γαρίδες, τα μύδια κτλ για να μη μυρίζουν και να πάρουν γεύση κι άρωμα.
6. Βάζουμε λίγη μπύρα στη ζύμη του ψωμιού για ιδιαίτερη γεύση.
( Πληροφορίες από womenonly.gr )
Ελένη ♥♥