Γράφει η Πέννυ Αδάμου.
Ήρθε η μέρα να φάμε μπακαλιάρο, να ζήσουμε την μέρα του Ευαγγελισμού.
Τι καλύτερο από μπακαλιάρο με σκορδαλιά;
Εσύ ξέρεις να φτιάχνεις; Για πάμε να δούμε.
Υλικά:

4-5 σκελίδες σκόρδο
4-5 βραστές πατάτες
100 ml ελαιόλαδο
1-2 κουταλιές ξίδι (ανάλογα με το πόσο ξινή θες τη σκορδαλιά)
Αλάτι και πιπέρι
Λίγο νερό
Εκτέλεση:
Βάλε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα με νερό και άφησέ τις να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν. Μετά, τις στραγγίζεις και τις λιώνεις με ένα πιρούνι ή με ένα ειδικό εργαλείο για πουρέ.
Στο μεταξύ, καθάρισε και λιώσε το σκόρδο. Αν το θέλεις πιο ήπιο, μπορείς να το τρίψεις στον τρίφτη ή να το ψιλοκόψεις πολύ καλά.

Όταν οι πατάτες είναι έτοιμες, βάλε τις στο μπολ και πρόσθεσε το λιωμένο σκόρδο. Ανακάτεψε καλά.
Σταδιακά ρίχνεις το ελαιόλαδο, ανακατεύοντας συνεχώς για να γίνει η σκορδαλιά κρεμώδης και λεία.
Στη συνέχεια, βάλε το ξίδι και αλάτι για να φτιάξεις την ισχυρή γεύση. Αν θέλεις πιο έντονο ξίδι, βάλε περισσότερη ποσότητα.
Αν η σκορδαλιά σου είναι πολύ πηχτή, μπορείς να προσθέσεις λίγο νερό ή περισσότερο ελαιόλαδο για να την κάνεις πιο απαλή και κρεμώδη.
Σέρβιρε τη σκορδαλιά με ψωμί, τηγανιτές πατάτες, ή ως συνοδευτικό σε κρέας ή ψάρι.