«Διάσημο» ριγκατόνι με χοιρινό και ροκφόρ

Οι διάσημες συνταγές ξεκίνησαν στο elenifourli.com  και χαίρομαι πολύ που ποδαρικό μας κάνει η πανέμορφη ιδιοκτήτρια των σχολών Gala Βίκυ Καμπούρη.. Υπέροχη σύζυγος και μαμά.. και μοναδική στο είδος της σε  ότι αφορά τον τομέα της γυναικείας ομορφιάς.. Μας άνοιξε το σπίτι της (την ευχαριστώ προσωπικά γι αυτό)..  και μας αποκάλυψε ακόμα ένα ταλέντο της… αυτό της καλής μαγείρισσας.. Ριγκατόνι με χοιρινό και ροκφόρ.. από τα αγαπημένα πιάτα της Βίκυς. Τη συνταγή την οποία η ίδια ακολουθεί, όπως και extra tips, μοιράζεται μαζί με τους αναγνώστες του elenifourli.com  και εγώ που δοκίμασα το πιάτο.. έχω να πω τα καλύτερα!

Υλικά (για 6 άτομα)

  • 1 κιλό χοιρινό (μπουκίτσες)
  • ½ ποτήρι ελαιόλαδο
  • 250 γραμμάρια ροκφόρ
  • ½ ποτήρι κρασί λευκό
  • 1 κύβος knorr
  • 2-3 μπαχάρια
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
  • Λίγο αλάτι
  • Λίγο πιπέρι
  • Λίγο τριμμένο σκόρδο
  • 500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • 500 γραμμάρια Ριγκατόνι

Κόστος υλικών: 25 ευρώ

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα

Προετοιμασία

  • Σοτάρουμε το χοιρινό σε ελαιόλαδο μέχρι να αποκτήσει μια χρυσή κρούστα.
  • Το σβήνουμε με κρασί και ρίχνουμε ένα ποτήρι νερό, 2-3 μπαχάρια, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, τη μουστάρδα και τον κύβο knorr.
  • Αφήνουμε να βράσει για 20 με 30 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
  • Αφού βράσει, αποσύρουμε το χοιρινό  από τα υγρά, ενώ συνεχίζουμε ρίχνοντας στο ζωμό που αφήσαμε την κρέμα γάλακτος και το ροκφόρ θρυμματισμένο.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να χυλώσει (σε χαμηλή φωτιά) με ανοιχτό το καπάκι της κατσαρόλας.
  • Σε μια άλλη κατσαρόλα βράζουμε το Ριγκατόνι, φροντίζοντας ο χρόνος βρασμού να είναι κατά 2 λεπτά μικρότερος από τον ενδεδειγμένο.
  • Στραγγίζουμε ελαφρώς τα ζυμαρικά και τα προσθέτουμε στον χυλό.
  • Προσθέτουμε και το κρέας και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το φαγητό μας.

tritikampouri

tetartikampouri

Σερβίρισμα

Σερβίρουμε το Ριγκατόνι με χοιρινό και ροκφόρ ζεστό, ενώ προσθέτουμε (προαιρετικά) τριμμένο κεφαλοτύρι. Συνοδεύουμε με ένα ποτήρι καλό κρασί

Θερμίδες

Απλησίαστο… αλλά πεντανόστιμο!

Ελένη ♥♥

You May Also Like