Είμαι σίγουρη ότι οι περισσότεροι γνωρίζετε ότι το διάσημο χούμους προέρχεται από το ρεβίθι ..έτσι λοιπόν δεν θα σταθώ εκεί… Απλά μου κάνει εντύπωση γιατί στο ερώτημα ρεβυθοσαλάτα ή χούμους ..οι περισσότεροι θα απαντήσουν χούμους, παρόλο που είναι το ίδιο πράγμα.. Το μόνο που διαφέρει στο χούμους είναι ότι προσθέτουμε ταχίνι και πάπρικα.. Δυο βασικά συστατικά που αρκούν όμως τελικά για να κάνουν την γεύση της απλής ρεβυθοσαλάτας ξεχωριστή. Σήμερα στο elenifourli.com θα φτιάξουμε την πιο απλή ρεβυθοσαλάτα που όμως από γεύση σκίζει..
Συνταγή
Βάζετε από το βράδυ σε νερό, 1 φλιτζάνι τσαγιού ρεβίθια με 1 κουταλάκι γλυκού σόδα. Την άλλη μέρα τα βράζετε, τα σουρώνετε και τα κάνετε πουρέ..Ανακατεύετε μια σκελίδα σκόρδο λιωμένο, το χυμό 2 λεμονιών και ½ κουταλάκι γλυκού αλάτι. Προσθέτετε τον πουρέ ρεβιθιών και ανακατεύετε. Σερβίρετε με λίγο ελαιόλαδο και μαϊντανό ψιλοκομμένο..
Ελένη ♥♥