Εύκολα, νόστιμα και……light: Λιγκουίνι με κατίκι και λαχανικά

Tα ζυμαρικά είναι για τους περισσότερους αγαπημένο πιάτο. Σαν μια εύκολη και γρήγορη συνταγή μας θυμίζει τα πρώτα μας βήματα στη κουζίνα που συνεχίζει να κατέχει εξέχουσα θέση στο εβδομαδιαίο μας μενού, καθώς όλοι ξέρουμε ότι πάντα θα υπάρχουν εκείνες οι κουραστικές μέρες που ο χρόνος δεν είναι αρκετός για να πειραματιζόμαστε στην κουζίνα.

0001

Για μια τέτοια συνταγή, λοιπόν, που με σώζει από αυτές τις μέρες θα σας μιλήσω σήμερα αλλά όχι με τη γνωστή σάλτσα ντομάτας και τις παραλλαγές της που όλοι ξέρουμε, καθώς ανήκω στους λίγους που δεν είναι λάτρεις αυτής. Έτσι το κατίκι, ένα τυρί ελληνικής προέλευσης με χαμηλά λιπαρά και έντονη γεύση σε συνδυασμό με τα λαχανικά της αρεσκείας μου είναι αυτά που θα απογειώσουν σε γεύση τα αγαπημένα μου ζυμαρικά, που τον τελευταίο καιρό είναι το λιγκουίνι ολικής άλεσης.

Συνταγή

Σε νερό που βράζει προσθέτετε έναν κύβο λαχανικών, μια κουταλιά της σούπας λάδι και το λιγκουίνι, το οποίο βράζετε σε χρόνο σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Αν το νερό απορροφηθεί προσθέτετε την ελάχιστη δυνατή ποσότητα βραστού νερού. Όσο τα μακαρόνια βράζουν σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο προσθέτετε κομμένα μανιτάρια, πολύχρωμες πιπεριές ή όποιο άλλο λαχανικό της επιλογής σας. Σοτάρετε τα λαχανικά για λίγα λεπτά και προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, καπνιστή πάπρικα σκόρδο σε σκόνη και ένα κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα. Μόλις βράσουν τα μακαρόνια τα σουρώνετε προσθέτετε σε αυτά τα σοταρισμένα λαχανικά, λίγες κουταλιές από τον ζωμό στον οποίο έβρασαν και το κατίκι. Ανακατεύετε καλά ώστε να δέσουν όλα τα υλικά μαζί. Σερβίρετε στα πιάτα με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

00002

Είναι ένα ελαφρύ πιάτο που μπορεί να έχει θέση στο εβδομαδιαίο μενού κάθε ατόμου και ιδιαίτερα σε όσους προσέχουν την διατροφή τους και θέλουν να αποφύγουν τα λιπαρά. Μπορείτε να το φάτε είτε ζεστό μόλις το φτιάξετε είτε κρύο σαν μακαρονοσαλάτα σαν ένα εναλλακτικό βραδινό.

Καλή όρεξη!!!

Ευθαλία Χρήστου

You May Also Like