Σουβλάκια γαλοπούλας σε 15′!

Έλα παραδέξου το…και σε σένα αρέσουν τα σουβλάκια. Και σε ποιον δεν αρέσουν, αφού τείνει -μετά το παστίτσιο και τον μουσακά- να γίνουν το εθνικό μας φαγητό!

Εμείς φτιάχνουμε μια παραλλαγή του, πολύ πολύ νόστιμη, σύμφωνα με τις υποδείξεις του Άκη Πετρετζίκη. Και είναι η πιο εύκολη συνταγή!

Υλικά

  • 1 φιλέτο στήθος γαλοπούλας (300 γρ.)
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 10 τοματίνια πολύχρωμα
  • 3 φύλλα μαρουλιού
  • 1 πίτα για σουβλάκι λευκή ή ολικής
  • φύλλα ρόκας, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα.
Κόβουμε σε κομμάτια 2 εκ. το στήθος γαλοπούλας και αλατοπιπερώνουμε.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Ρίχνουμε τα κομμάτια της γαλοπούλας και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν απ’ όλες τις πλευρές.
Μεταφέρουμε τα κομμάτια σε ένα ταψί και ψήνουμε για 15 λεπτά στον φούρνο. Αποσύρουμε το ταψί από τον φούρνο και αφήνουμε για λίγα λεπτά τα κομμάτια να κρυώσουν ώστε να μπορούμε να τα πιάνουμε.
Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση, το μαρούλι και την πίτα σε κομμάτια 2 εκ. αντίστοιχα.
Καρφώνουμε εναλλάξ τα κομμάτια στα ξυλάκια για σουβλάκια και σερβίρουμε πάνω σε φύλλα ρόκας.

You May Also Like