Εύκολο, γρήγορο και με λίγες θερμίδες… όλα όσα θέλουμε να είναι ένα γλυκό που να συμβαδίζει με τη διατροφή μας μετά τους καλοκαιρινούς μήνες. Η μους σοκολάτας με φράουλες είναι ένας κλασικός συνδυασμός που αρέσει στους περισσότερους και η light εκδοχή του δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα υπόλοιπα γλυκά. Πάμε, λοιπόν, να δούμε πως γίνεται….
Σε ένα μπολ σπάτε σε κομμάτια μια σοκολάτα υγείας και προθέτετε ένα φλιτζάνι βρασμένο γάλα χαμηλό σε λιπαρά και 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας. Ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα και το αφήνετε για 5 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτετε 200 γρ. γιαούρτι χαμηλό σε λιπαρά και συνεχίζετε το ανακάτεμα για λίγα λεπτά ακόμα. Μοιράζετε το μίγμα ισόποσα σε ατομικά πιάτα, προσθέτετε από πάνω φράουλες κομμένες σε λεπτές φέτες, τριμμένη σοκολάτα και flakes καρύδας.
Tόσο απλά λοιπόν και με λίγα υλικά που έχουμε στην κουζίνα μας μπορούμε να φτιάξουμε αυτό το τόσο γευστικό επιδόρπιο.
Καλή όρεξη!
Τip: Το γλυκό μπορεί να παρασκευαστεί και με σοκολάτα γάλακτος αντί υγείας, όμως οι θερμίδες θα είναι περισσότερες.
Ευθαλία Χρήστου