Tηγανίτες με τις μπανάνες που περίσσεψαν

H μπανάνα είναι αγαπημένο φρούτο για πολλούς με μικρή όμως διάρκεια ζωής. Διατηρούνται για λίγες μέρες στο ψυγείο και στη συνέχεια μαυρίζουν. Η σημερινή συνταγή, λοιπόν, είναι η λύση για να μην πετάξεις τις ώριμες μπανάνες που έμειναν στο ψυγείο σου. Οι τηγανίτες μπορούν να γίνουν το πιο γευστικό πρωινό αν τις συνοδέψεις με ένα φλιτζάνι καφέ ή ένα ποτήρι χυμό. Πάμε, λοιπόν, να δούμε τη συνταγή…

Σε ένα μπολ κόψτε σε λεπτές φέτες 2 πολύ ώριμες μπανάνες και λιώστε τες μέχρι να γίνουν πουρές. Προσθέστε ½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 1 κ.γ. κανέλλα και 1 κ.γ. μέλι. Ανακατέψτε καλά τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στη συνέχεια, προσθέστε σ’ ένα αντικολητικό τηγάνι 2 κ.σ. ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί προσθέστε 1 κ.σ. του μίγματος για κάθε τηγανίτα. Μετά από 2 λεπτά γυρίστε κάθε τηγανίτα και βγάλτε τες από το τηγάνι μόλις πάρουν χρώμα και από τις 2 πλευρές.

254997_Kristiana_8155b75f-868f-47e0-9a0e-dcaea729b721

Εύκολα και γρήγορα, λοιπόν, μπορείτε να αξιοποιήσετε τις μπανάνες που μαύρισαν και να φτιάξετε ένα γευστικό πρωινό με λιγότερο από 60 θερμίδες ανά μερίδα.

Καλή όρεξη!

Ευθαλία Χρήστου

 

 

You May Also Like