Όσο περνάνε οι μέρες και αλλάζει ο καιρός τόσο αλλάζει και η όρεξη μας για το φαγητό. Προτιμάμε φαγητά ζεστά και ελαφριά όπως είναι το ριζότο για το οποίο θα σας μιλήσω σήμερα. Εύκολο, γρήγορο και με μια ποικιλία λαχανικών που το κάνει ιδιαίτερα γευστικό. Πάμε να δούμε, λοιπόν, πως γίνεται…
Σε ένα τηγάνι ρίχνετε μια κ.σ. βούτυρο και μόλις αυτό λιώσει προσθέστε τα λαχανικά που έχετε ήδη κόψει: 1 καρότο, ½ πιπεριά κόκκινη και 1 κολοκύθι. Ανακατεύετε για λίγα λεπτά μέχρι αυτά να μαραθούν και τα βγάζετε από το τηγάνι. Στη συνέχεια προσθέτετε μια κ.σ. βούτυρο στο άδειο τηγάνι και μόλις αυτό ζεσταθεί προσθέτετε ένα κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο και 200 γρ. ρύζι Arborio. Mε μια κουτάλα προσθέτετε μικρές ποσότητες βραστού ζωμού λαχανικών. Μόλις το ρύζι απορροφά τη ποσότητα που έχετε προσθέσει συνεχίζετε με επιπλέον μέχρι να καταναλώσετε περίπου 1 λίτρο ζωμού. Προσθέτετε τα λαχανικά που τσιγαρίσατε και στο τέλος 100 γρ παρμεζάνα και ανακατεύετε καλά. Σερβίρετε σε ένα βαθύ πιάτο και πασπαλίζετε από πάνω με λίγο μαϊντανό.
Τόσο απλά με τα λαχανικά που έχετε στο ψυγείο σας μπορείτε να φτιάξετε αυτό το ριζότο είτε σαν γεύμα ή βραδινό. Ελαφρύ και γευστικό για όσους θέλουν να προσέξουν τη διατροφή τους και δεν έχουν πολύ χρόνο για την κουζίνα.
Καλή όρεξη!
Ευθαλία Χρήστου