Αρωματική μους σοκολάτας με σαντιγί

Την λατρεύω την μους σοκολάτας πραγματικά …και η αλήθεια είναι πως μόλις βλέπω κάποια λίγο πιο διαφορετική συνταγή από την συνηθισμένη, τρέχω αμέσως και να την φτιάξω, αλλά και να την μοιραστώ μαζί σας!!!

2222

Υλικά για 6 άτομα

1 αυγό ολόκληρο

1 κρόκος αυγού

125γρ. μαύρη σοκολάτα

75γρ. σοκολάτα γάλακτος

100ml λικέρ κακάο

50ml κονιάκ ή μπράντι

350ml κρέμα γάλακτος

 

arxikaraaaaaa

Προετοιμασία

Λιώνετε τους 2 τύπους σοκολάτας, τους οποίους έχετε κόψει σε πολύ μικρά κομμάτια, σε μπεν μαρί και σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας κάθε τόσο. Ρίχνετε τα αυγά σε ένα κατσαρολάκι, τοποθετημένο επίσης σε μπεν μαρί. Προσθέτετε μια κουταλιά της σούπας νερό και χτυπάτε με το σύρμα ή το μίξερ. Ενσωματώνετε στη συνέχεια το λικέρ, το κονιάκ και τη λιωμένη σοκολάτα, εξακολουθώντας το χτύπημα. Ανακατεύετε καλά και αφήνετε το μίγμα να κρυώσει.

Στο μεταξύ, χτυπάτε την κρέμα γάλακτος, την οποία έχετε αφήσει στο ψυγείο μέχρι την τελευταία στιγμή, και την ενσωματώνετε με προσοχή στο μείγμα σοκολάτας, χρησιμοποιώντας μια ξύλινη κουτάλα και αναδεύοντας το μείγμα από κάτω προς τα πάνω.

Ρίχνετε τη μους σε ένα μεγάλο μπολ ή σε ατομικά μπολ και την αφήνετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες πριν τη σερβίρετε…

( Η συνταγή είναι από το βιβλίο σοκολατένιοι πειρασμοί)

Καλή επιτυχία!!!

Ελένη ♥♥

You May Also Like