Τρουφάκια με κακάο και ινδική καρύδα

Ακόμα μια υπέροχη συνταγή για μοναδικά τρουφάκια που κανείς δεν μπορεί να φάει μόνο ένα.. Είμαστε γλυκατζήδες τι να κάνουμε…

Υλικά για περίπου 40 τρουφάκια

500γρ. φρέσκο τυρί ρικότα

60γρ. μπισκότα

250γρ. ζάχαρη

200γρ. ινδική καρύδα

150γρ. κακάο (χωρίς ζάχαρη)

Ρούμι (προαιρετικά)

Coconut Chocolate Truffles, Vegan and Gluten Free

Προετοιμασία

Στραγγίζετε τη ρικότα, την μεταφέρετε σε μια λεκάνη και θρυμματίζετε τα μπισκότα.

Αναμιγνύετε τα θρυμματισμένα μπισκότα, τη ζάχαρη και 150γρ. από την ινδική καρύδα με το τυρί και ανακατεύετε πολύ καλά όλα αυτά τα υλικά. Προσθέτετε το ρούμι ή οποιοδήποτε άλλο αλκοολούχο ποτό προτιμάτε και ανακατεύετε πάλι με ξύλινη κουτάλα.

Χωρίζετε το μείγμα σε δυο ίσα μέρη και τοποθετείτε το καθένα σε ξεχωριστή λεκάνη..

02

Κοσκινίζετε το κακάο. Ανακατεύετε το μείγμα της μιας λεκάνης με τη μισή περίπου ποσότητα του κακάο. Με τα δυο μείγματα χωριστά φτιάχνετε μικρές μπαλίτσες.

Βάζετε το υπόλοιπο κακάο σε ένα σκεύος και κυλάτε τις λευκές μπαλίτσες ώσπου να καλυφθούν εντελώς.. Σε ένα άλλο σκεύος βάζετε το υπόλοιπο της τριμμένης καρύδας και κυλάτε τις μπαλίτσες του κακάο, ώσπου κι αυτές να σκεπαστούν εντελώς.

Προτού σερβίρετε, τοποθετείτε την κάθε μπαλίτσα σε χάρτινη θήκη για πτί φουρ.

 

Καλή επιτυχία!!!

Ελένη ♥♥

You May Also Like