Μπολονέζ νηστίσιμη; Είναι πεντανόστιμη!

Είτε νηστεύεις, είτε όχι εμείς σου έχουμε την πιο νόστιμη μπολονέζ , χωρίς κρέας, ιδανική για τη νηστεία αλλά και για όσους είναι vegetarians!

Μα θα μου πεις πως γίνεται η μπολονέζ να μην έχει κρέας; Και θα είναι νόστιμη; Επειδή τη φτιάξαμε και τη δοκιμάσαμε, μπορούμε να σου εγγυηθούμε πως αυτό το πιάτο θα το απολαύσεις.

Αρκεί να ακολουθήσεις τα βήματα του Άκη Πετρετζίκη!

Υλικά

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 καρότο
  • 250 γρ. κιμά σόγιας
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 50 γρ. κόκκινο κρασί
  • 800 γρ. νερό
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι, μόνο τα φύλλα
  • 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
  • 2 κόκκοι μπαχαριού
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 10 γρ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
  • ¼ ματσάκι μαϊντανό

Για το σερβίρισμα

  • 250 γρ. ζυμαρικά από κόκκινες φακές ή άλλα ζυμαρικά της αρεσκείας μας

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το καρότο.
Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν ελαφρώς.
Προσθέτουμε τον κιμά σόγιας και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα.
Προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε καλά με τη βοήθεια μιας ξύλινης κουτάλας.
Σβήνουμε με το κρασί,ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το νερό, το φύλλο δάφνης, το θυμάρι, την πάπρικα, το μπαχάρι, το αλάτι, το πιπέρι και το φρέσκο τζίντζερ.
Ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε χαμηλή προς μέτρια και σιγοβράζουμε για 25-30 λεπτά.
Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό, τον προσθέτουμε στην κατσαρόλα, και ανακατεύουμε με τη κουτάλα.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σερβίρουμε μαζί με τα ζυμαρικά.

You May Also Like