Υπέροχη συνταγή για αμυγδαλωτά μπισκότα

Τι σας έχω ..τι σας έχω..  τραγανές και πεντανόστιμες μπισκοτάρες… γιατί το έξω ξαναπεί πολλές φορές ότι λατρεύω τα μπισκότα… Σήμερα λοιπόν φτιάχνουμε αρωματικά μπισκότα αμυγδάλου.. που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους…

Πάμε να τα φτιάξουμε;;;

11111

Υλικά

2 ασπράδια από μεγάλα αυγά

1 κούπα αμύγδαλο σε σκόνη

½ κούπα ζάχαρη

1 κουταλιά κορν φλάουρ

1 βανίλια ή ¼ κουταλάκι πικραμύγδαλο

Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα ( προαιρετικά)

10 αμύγδαλα χωρισμένα στη μέσα για το γαρνίρισμα

222

Προετοιμασία

Χτυπήστε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Ρίξτε τα αμύγδαλα, τη ζάχαρη, το κορν φλαουρ και την βανίλια και χτυπήστε τα να ενωθούν. Στρώστε 2 χαρτιά με αντικολητικό χαρτί ψησίματος. Βάλτε κουταλάκια από το μίγμα το ένα σε απόσταση από το άλλο, γιατί θα φουσκώσουν κατά το ψήσιμο.. Πασπαλίστε τα με την άχνη και τοποθετείστε μισό αμύγδαλο σε κάθε μπισκότο.. Ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς με αντιστάσεις για 15 λεπτά. Αφήστε να κρυώσουν μεσα στο ταψί 5 λεπτά και βγάλτε τα σε σχάρα.. Αν θέλετε τα ενώνετε και τα γεμίζετε με σαντιγί…..

( Η συνταγή είναι από το βιβλίο  ‘’Η νέα κουζίνα’’ Βέφα και Αλεξία Αλεξιάδου)

Ελένη ♥♥

You May Also Like