Το απόλυτο σνακ θα φτιάξουμε σήμερα στο elenifourli.com το οποίο θα μας χορτάσει και θα μας δώσει και την ενέργεια που χρειαζόμαστε μέσα στην ημέρα.. Αυτές οι μπάρες είναι πεντανόστιμες ..έχουν τέλεια υλικά και γεύση και μπορούν να ‘’ξεγελάσουν’’ την όρεξή μας για γλυκό …ειδικά αν είμαστε σε κάποιο πρόγραμμα διατροφής…
Υλικά
2/3 φλιτζ. αμυγδαλόψιχα χονδροκομμένη
1 ½ φλιτζάνι καρύδια χονδροκομμένα
1 ½ φλιτζάνι ινδική καρύδα
1 φλιτζάνι ξερά βερίκοκα ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι σταφίδες μαύρες
2/3 φλιτζ. αλεύρι
½ φλιτζάνι μαρμελάδα βερίκοκο
250γρ. λευκή σοκολάτα, λιωμένη
½ φλιτζάνι μέλι
1 κουταλιά ζάχαρη άχνη
Λίγο βούτυρο για το άλειμμα του ταψιού
Προετοιμασία
Αλείφετε με λίγο βούτυρο ένα ταψάκι διαστάσεων 20×30εκ., το στρώνετε με αντικολητικό χαρτί και βουτυρώνετε και αυτό.
Αναμιγνύετε σε ένα μπολ τους ξηρούς καρπούς, την ινδική καρύδα, τα βερίκοκα, τις σταφίδες και το αλεύρι. Λιώνετε σε δύο κουταλιές νερό τη λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί, αφού τη σπάσετε σε κομματάκια και μόλις γίνει λεία κρέμα, την αποσύρετε από την φωτιά.
Προσθέτετε στη ζεστή λιωμένη σοκολάτα τη μαρμελάδα και το μέλι και ανακατεύετε το μείγμα με τους ξηρούς καρπούς και την καρύδα πολύ καλά, ώστε να ανταλλάξουν τα υλικά το άρωμά τους..
Απλώνετε το μείγμα στο ταψάκι και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά. Το αφήνετε να κρυώσει και πασπαλίζετε με την ζάχαρη άχνη.. Κόβετε σε μακρόστενες λωρίδες..
Είναι τέλειες!!!
Ελένη ♥♥