Μια εναλλακτική εκδοχή του cheesecake

Είναι ένα ελαφρύ γλυκό που όλοι αγαπάμε είτε ανήκουμε στους λάτρεις της σοκολάτας είτε όχι. Το cheesecake είναι ένα δροσερό επιδόρπιο που δε λείπει ποτέ από ένα καλοκαιρινό τραπέζι. Επειδή όμως την κλασσική του εκδοχή όλοι την ξέρουμε σήμερα θα μιλήσουμε για μια λίγο διαφορετική αλλά εξίσου νόστιμη. Πάμε να τη δούμε, λοιπόν….

01


Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά λιώστε 150 γρ. βούτυρο και προσθέστε το σε 300 γρ κανταΐφι. Ανακατέψτε και μεταφέρετε το κανταΐφι σε ένα ταψί και στρώστε το σαν βάση. Σε ένα μίξερ τοποθετήστε 600 γρ. τυρί κρέμα, 150 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη, 150 ml κρέμα γάλακτος, 1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας και 2 αυγά. Χτυπήστε τα υλικά στο μίξερ μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα. Μεταφέρετε το μίγμα πάνω στη βάση από το κανταΐφι και ψήστε στους 150 ο C για μια ώρα.

02

Προσθέστε από πάνω για να καλύψετε όλη την επιφάνεια μαρμελάδα φράουλα. Εύκολα και γρήγορα λοιπόν το γλυκό είναι έτοιμο για να το δοκιμάσετε. Δεν χρειάζεται να ξέρετε ούτε δύσκολες τεχνικές μαγειρικής ούτε πολλά υλικά. Δοκιμάστε το!

Ευθαλία Χρήστου 

You May Also Like