Γνωρίζεις πως η διατροφή σου πρέπει να είναι υγιής και ισορροπημένη και να περιλαμβάνει τρόφιμα όπως φρούτα και λαχανικά. Αλλά τι αλλάζει όταν είσαι έγκυος; Αρκετά πράγματα και πρέπει να προσέχεις διπλά.
Ποια είναι τα τρόφιμα που πρέπει να καταναλώνει περισσότερο μια έγκυος;
Γιαούρτι
Οι ανάγκες σου σε πρωτεΐνες και ασβέστιο αυξάνονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και το απλό ελληνικό γιαούρτι παρέχει και τα δύο. Προτίμησε, λοιπόν, το απλό γιαούρτι χωρίς γεύση για να αποφύγεις τη ζάχαρη.
Αυγά
Η χολίνη στους κρόκους αυγών είναι ένα απαραίτητο θρεπτικό συστατικό που είναι ιδιαίτερα σημαντικό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.Σύμφωνα με μελέτες (όπως αυτή από το Πανεπιστήμιο Cornell), η χολίνη υποστηρίζει την ανάπτυξη υγιούς εγκεφάλου στα μωρά.
Φακές
Οι έγκυες γυναίκες έχουν αυξημένες ανάγκες σε φυλλικό οξύ και οι φακές αποτελούν την καλύτερη πηγή.Επιπλέον, καθώς πολλές έγκυες γυναίκες παρουσιάζουν δυσκοιλιότητα, η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε ίνες, όπως είναι οι φακές, είναι ιδιαίτερα σημαντική για να διατηρήσεις το πεπτικό σύστημα σε κίνηση.
Ακτινίδια
Μια εντυπωσιακή πηγή βιταμίνης C, τα ακτινίδια είναι επίσης χρήσιμα στην ανακούφιση της δυσκοιλιότητας. Για μια καλή θεραπεία, μπορείς να τα βουτάς σε μαύρη σοκολάτα. Κι όμως!
Σολομός
Εκτός του ότι αποτελεί μια από τις καλύτερες πηγές ωμέγα-3 λιπαρών οξέων (που υποστηρίζουν την υγιή ανάπτυξη του εγκεφάλου και των ματιών), ο σολομός είναι και μια μεγάλη πρωτεϊνική επιλογή που μπορεί να αγοραστεί φρέσκος, κατεψυγμένος ή σε κονσέρβα.