Η οργάνωση είναι μεγάλη υπόθεση γιατί μπορεί να σε γλιτώσει από πολύ κόπο και χρόνο και άγχος. Ζηλεύουμε λιγάκι τους οργανωτικούς ανθρώπους διότι είναι σαν να έχουν μονίμως ένα calendar στο κεφάλι τους και να ξέρουν τι πρέπει να κάνουν΄κάθε στιγμή, κάθε μέρα.
Το να είσαι οργανωτικός δεν είναι εύκολη υπόθεση αλλά σκέψου την ικανοποίηση να σου περισσεύει χρόνος και να έχεις τελειώσει όλες τις δουλειές σου; Αυτή η αίσθηση είναι μοναδική.
Αντί να τους ζηλεύεις μπορείς να κάνεις ό,τι κάνουν:
Έχουν τον εξοπλισμό τους
Δηλαδή; Ξεκίνα από ένα ημερολόγιο, μια ατζέντα, ένα σημειωματάριο. Αυτό θα το έχεις κάθε μέρα μαζί σου και σε αυτό θα προσπαθείς να σημειώνεις κάθε μέρα ώστε να βάλεις σε μια τάξη πράγματα που έχεις να κάνεις. Μπορείς να βρεις κι ένα app στο κινητό, αλλά εμείς προτιμάμε τον παραδοσιακό τρόπο.
Στόχοι
Και όχι στόχους που δεν μπορούν να πετύχουν αλλά μικρούς στόχους. Στόχους της επόμενης ώρας, ημέρας. Έχουν την αίσθηση του χρόνου και ξέρουν πώς να τον χωρίζουν ώστε να κάνουν όλα αυτά που θέλουν. Είναι και καλοί στο multitasking!
Όλα είναι απλά
Μπορεί εσύ να τους χαρακτηρίζεις και λίγο τρελούς ή “εμμονικούς”, αλλά οι οργανωτικοί άνθρωποι σκέφτονται με τον πιο απλό τρόπο. Ένα κι ένα κάνουν δύο, το σημειωματάριο είναι καθαρογραμμένο κι απλό και το σπίτι τους πάντα καθαρό. Κάνουν απλά πράγματα, σκέφτονται απλά πράγματα και αυτό τους βγαίνει μπροστά.
Έχουν το δικό τους τρόπο
Μα αναρωτιέσαι “πώς το κάνει”, “πώς τα καταφέρνουν όλα;”. Έχουν το δικό τους τρόπο. Ο καθένας έχει τον δικό του μοναδικό τρόπο. Βρες τον δικό σου και θα τα καταφέρεις.