Σπιτικές κρέπες για όλα τα γούστα!

Η κατανάλωσή της κρέπας είναι διαδεδομένη σε όλη τη Γαλλία και θεωρείται ένα από τα εθνικά εδέσματα.

Στην Ελλάδα οι κρέπες είναι ένα νόστιμο γλυκό, ή ακόμα και φαγητό που μας συνοδεύει σε κάθε φάση, ανάλογα με το τι θέλουμε.

Πεινάς; Θα φτιάξεις μια αλμυρή. Θέλεις λίγο γλυκό; Θα φτιάξει με σοκολάτα!

Όμως τι καλύτερο από τα φτιάχνεις κρέπες με δικά σου υλικά, χωρίς έτοιμες ζύμες! Δύσκολο; Καθόλου!

Τι θα χρειαστείς:

1 φλ. αλεύρι
2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
2 αβγά
1 φλ. γάλα
μισό κ.γ. αλάτι

Πώς φτιάχνουμε τη ζύμη;

Χτυπάμε καλά τα αβγά, προσθέτουμε το γάλα, το αλάτι, το αλεύρι και το βούτυρο. Σκεπάζουμε και αφήνουμε για 30 λεπτά.

Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε μια μικρή ποσότητα της ζύμης, και μόλις ψηθεί από κάτω, τη γυρίζουμε.

Αφήνουμε για λίγο και από την άλλη και τη βγάζουμε από το τηγάνι.

Μπορούμε να τη γεμίσουμε με ό,τι θέλουμε και να την βάλουμε στον φούρνο ώστε να ζεσταθεί το περιεχόμενο!

Θα έχεις ένα υπέροχο πιάτο, φτιαγμένο από τα χεράκια σου με αγάπη και σπιτικά υλικά!!

Κάτια

You May Also Like