Σας έχω ξαναπεί ότι η Πέμπτη είναι η αγαπημένη μου μέρα. Είναι η μέρα που μου ξυπνά η όρεξη, γιατί πλησιάζει Σαββατοκύριακο. Ψάχνω τις συνταγές που θα μαγειρέψω για το τραπέζι του Σαββάτου και τα γλυκάκια της Κυριακής.
Μέσα στην έρευνα που έκανα στα τετράδια της αγαπημένης μου γιαγιάς λοιπόν-από την οποία κλέβω συχνά συνταγές- βρήκα μια εκπληκτική συνταγή για μοσχαράκι λεμονάτο, που δύσκολα μπορεί κάποιος να αντισταθεί!
Προτείνω να το δοκιμάσουμε!!
Υλικά:
• 1 κιλό μοσχάρι
• 2 μέτρια κρεμμύδια
• 2 – 3 σκελίδες σκόρδο
• Μισό φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
• 1 κρασοπότηρο κρασί
• 2 λεμόνια
• αλάτι – φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• 1 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ ή αλεύρι
Εκτέλεση:
Πλένουμε το κρέας, το σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί, ρίχνουμε το κρέας και το σοτάρουμε.
Όταν πάρει χρώμα, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
Μόλις γίνει διάφανο το κρεμμύδι, σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί, ρίχνουμε το αλατοπίπερο και συμπληρώνουμε ζεστό νερό, όσο να σκεπάζει σχεδόν, το κρέας και αφήνουμε να σιγοβράσει για 45′.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε το χυμό των λεμονιών και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά, για 20′ με 25′, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Πέντε λεπτά πριν το τέλος, παίρνουμε λίγο απ᾿ το ζουμί, το βάζουμε σ᾿ ένα φλυτζάνι, διαλύουμε μέσα το κορν φλάουρ και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
Ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε να βράσει 4′- 5′ ακόμη, μέχρι να χυλώσει η σάλτσα του.
Το σερβίρουμε με πατάτες τηγανιτές ή ρύζι σπυρωτό ή ακόμη καλύτερα και με τα δύο.
Το περιχύνουμε με την σάλτσα του κρέατος.
Κάτια