Μπράουνις σοκολάτας με φουντούκια!

Τα γλυκά ήταν ,είναι και θα είναι ο πιο όμορφος πειρασμός… και εφόσον έρχεται χειμώνας, αν πρόκειται να κάνουμε καμιά μικρή αμαρτία… ας την κάνουμε με αυτό το γλυκό! Η συνταγή είναι εύκολη, δοκιμασμένη και δημιουργία ενός κοριτσιού που μας αναστατώνει με τις συνταγές της! Η  pastry chef  Βίκυ-Μαρίνα Μπενέτου προτείνει:

Υλικά

300 γρ. κουβερτούρα

300 γρ. βούτυρο

500 γρ. ζάχαρη

6 αυγά

300 γρ. αλεύρι

150 γρ. φουντούκι

βανίλια

αλάτι

Εκτέλεση

  1. Τοποθετούμε την κουβερτούρα και το βούτυρο σε ένα μπολ και τα βάζουμε σε φούρνο μικροκυμάτων ή μπαιν-μαρι μέχρι να λιώσουν και να γίνουν ένα μείγμα.
  2. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τα αυγά και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε ελαφρώς μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  3. Παίρνουμε τα φουντούκια και τα τρίβουμε στο μούλτι για λίγο ώστε να έχουν μείνει και μεγάλα κομμάτια.
  4. Ανακατεύουμε το αλεύρι, τα φουντούκια, το αλάτι και τη βανίλια.
  5. Αναμειγνύουμε το πρώτο με το δεύτερο μείγμα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
  6. Τέλος προσθέτουμε και το μείγμα με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
  7. Παίρνουμε ένα ταψί 30*40, αδειάζουμε το μείγμα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά .

Εγώ πάντα βέβαια το συνοδεύω με μια μπάλα παγωτού…. Η αμαρτία θέλει και την υπερβολή της… Φύγαμε για κουζίνα!

 

Σταυρούλα Λουκά

You May Also Like