Τα γλυκά ήταν ,είναι και θα είναι ο πιο όμορφος πειρασμός… και εφόσον έρχεται χειμώνας, αν πρόκειται να κάνουμε καμιά μικρή αμαρτία… ας την κάνουμε με αυτό το γλυκό! Η συνταγή είναι εύκολη, δοκιμασμένη και δημιουργία ενός κοριτσιού που μας αναστατώνει με τις συνταγές της! Η pastry chef Βίκυ-Μαρίνα Μπενέτου προτείνει:
Υλικά
300 γρ. κουβερτούρα
300 γρ. βούτυρο
500 γρ. ζάχαρη
6 αυγά
300 γρ. αλεύρι
150 γρ. φουντούκι
βανίλια
αλάτι
Εκτέλεση
- Τοποθετούμε την κουβερτούρα και το βούτυρο σε ένα μπολ και τα βάζουμε σε φούρνο μικροκυμάτων ή μπαιν-μαρι μέχρι να λιώσουν και να γίνουν ένα μείγμα.
- Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τα αυγά και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε ελαφρώς μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Παίρνουμε τα φουντούκια και τα τρίβουμε στο μούλτι για λίγο ώστε να έχουν μείνει και μεγάλα κομμάτια.
- Ανακατεύουμε το αλεύρι, τα φουντούκια, το αλάτι και τη βανίλια.
- Αναμειγνύουμε το πρώτο με το δεύτερο μείγμα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
- Τέλος προσθέτουμε και το μείγμα με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
- Παίρνουμε ένα ταψί 30*40, αδειάζουμε το μείγμα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά .
Εγώ πάντα βέβαια το συνοδεύω με μια μπάλα παγωτού…. Η αμαρτία θέλει και την υπερβολή της… Φύγαμε για κουζίνα!
Σταυρούλα Λουκά